Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Fort aan den Ham’

Logo Uitgeest

Burgemeester en wethouders van Uitgeest maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 27 juni 2019 het bestemmingsplan ‘Fort aan den Ham’ gewijzigd heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft besloten geen exploitatieplan vast te stellen voor het bestemmingsplan.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet primair in een aantal mogelijkheden voor herbestemming van de genieloods bij het Fort aan den Ham. Tevens wordt de planregeling voor het Fort zelf geactualiseerd.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen zijn deels opgenomen in de nota zienswijzen. Ook is in artikel 3.3 van de regels van het bestemmingsplan (de specifieke gebruiksregels binnen de bestemming ‘Fort’) nader gespecificeerd welke activiteiten binnen de begrippen ‘maatschappelijke en educatieve activiteiten’ en ‘cultuur en ontspanning’ zijn toegestaan.

Waar en wanneer kunt u stukken inzien?

Het raadsbesluit, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken (inclusief de nota zienswijzen) zijn met ingang van woensdag 10 juli 2019 gedurende zes weken digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder planID NL.IMRO.0450.FortaandenHam-VS01. Daarnaast ligt het bestemmingsplan ter inzage in het gemeentehuis van Uitgeest, Middelweg 28, 1911 EG, Uitgeest.

Hoe kunt u reageren?

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan met ingang van de dag na die waarop het besluit bekend is gemaakt gedurende zes weken beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruik maken:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren te brengen;

  • een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is en de gronden van het beroep. Digitaal indienen kan via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, in werking met ingang van de dag na die waarop de hiervoor genoemde beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Digitaal indienen kan via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Indien binnen de beroepstermijn een dergelijk verzoek is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Team Plannen en Projecten, tel. 14-0251 of via e-mail: martijnknol@debuch.nl.

Uitgeest, 9 juli 2019

Naar boven