Verkeersbesluit

Logo De Ronde Venen

Datum: 4 juli 2019

 

Onderwerp: Verkeersbesluit voor het aanwijzen van twee parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische voertuigen in de straat Verfmolen te Mijdrecht, tegenover huisnummer 4, door het plaatsen van het bord E4 (RVV 1990) en een onderbord met aanduiding “alleen voor opladen elektrische auto’s”.

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente De Ronde Venen;

 

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij bevoegd dit besluit te nemen.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Bij ingediend verzoek van januari 2019 door een bewoner van de straat Verfmolen te Mijdrecht, voor het aanleggen van een laadpaal met een gereserveerde parkeerplaats, heeft het college van B en W ingestemd met dit verzoek. Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Motivering

Uit het oogpunt van het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade als ook de gevolgen voor het milieu, bedoeld in de wet Milieubeheer (artikel 2, tweede lid onder a van de Wegenverkeerswet 1994) en het bevorderen van een doelmatig of zuinig energiegebruik (artikel 2, derde lid onder a van de Wegenverkeerswet 1994), wil het college het elektrisch autorijden stimuleren.

De locatie in de straat Verfmolen voorziet in het kunnen opladen van elektrische auto’s van bewoners en bezoekers. De bebording zal bestaan uit de borden E4 (RVV 1990), en onderbord met aanduiding “alleen voor opladen elektrische auto’s”.

De gemeente De Ronde Venen ziet de voordelen van elektrisch rijden in. Belangrijke voordelen zijn dat elektrische auto’s geen Stikstofoxiden, fijnstof en CO2 uitstoten en dat de auto’s stiller zijn. Verder kunnen elektrische auto’s volledig op hernieuwbare energie rijden.

Het betreffende weggedeelte is in beheer en onderhoud bij de gemeente De Ronde Venen. Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de regionale politiecoördinator Woerden, onderdeel van politie Utrecht, district Rijn en Venen.

 

Belangenafweging

In de straat Verfmolen is sprake van een middelmatige parkeerdruk. Met het realiseren van twee gereserveerde parkeerplekken in deze straat, voor het laden van elektrische voertuigen, wordt de parkeerdruk in deze omgeving niet onevenredig hoger. De elektrische auto is daarnaast een vervanging van een ‘reguliere’ auto, die ook in de openbare ruimte wordt geparkeerd.

BESLUIT

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om twee parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische voertuigen aan te wijzen in de straat Verfmolen te Mijdrecht, tegenover huisnummer 4, door het plaatsen van het bord E4 (RVV 1990) en een onderbord met aanduiding “alleen voor opladen elektrische auto’s”.

 

Verzoek om een voorlopige voorziening

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Indien u op korte termijn wilt voorkomen dat uitvoering wordt gegeven aan het besluit, dan kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank vragen om een voorlopige voorziening te treffen.

Een verzoek om een voorlopige voorziening kan alleen worden ingediend, als u tegen het besluit ook bezwaar heeft gemaakt. Bovendien moet er sprake zijn van een spoedeisend belang.

Het verzoek moet, samen met een kopie van het bezwaarschrift, worden ingediend bij de voorzieningenrechter van rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorziening, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. U kunt uw verzoekschrift ook digitaal indienen bij rechtbank Midden-Nederland via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Aan het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening te treffen zijn kosten (griffierecht) verbonden.

 

Contact

Als u het niet eens bent met dit besluit, dan kunt u eerst bellen met de gemeente voor meer informatie of om vragen te stellen. In het algemeen blijkt dat met een telefoontje veel kan worden opgelost. Bezwaar maken is dan misschien niet meer nodig. U mag natuurlijk ook meteen een bezwaarschrift indienen.

burgemeester en wethouders van De Ronde Venen,

Gemandateerd aan de Medewerker Verkeer

R.A.C.M. Lommerse

Bezwaar

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en in ieder geval bevatten: de naam en het adres van de indiener, de datum, een omschrijving van het besluit en de reden(en) van bezwaar. Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van De Ronde Venen, postbus 250, 3640 AG Mijdrecht.

 

Naar boven