Registratie gewasbeschermingsmiddelen en biociden

Beslissing op bezwaarschrift

Het College voor toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft op 26 juni 2019 besloten op een bezwaarschrift van SBM Développement SAS te Ecully (Frankrijk), gericht tegen het besluit van 2 november 2018 betreffende de classificatie van het gewasbeschermingsmiddel Sanium Spray. Het Ctgb heeft het bezwaar kennelijk gegrond verklaard en besloten dat classificatie middels de gevarenaanduiding H410 met pictogram GHS09 komt te vervallen.

Toel.nr

Middel

Wijziging gebruiksgebied

Werkzame stoffen

Type middel

Toelatinghouder

Geldig tot

15732 N

Sanium Spray

flupyradifurone

 

SBM Développement SAS

09-12-2026

Beroep

Een ieder wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, kan op grond van artikel 4 van Bijlage 2 bij de Awb tegen dit besluit binnen 6 weken na bekendmaking van het besluit beroep instellen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven, Postbus 20021, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet op grond van artikel 6:5 Awb zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, de omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, de gronden waarop het beroepschrift rust en zo mogelijk een afschrift van het besluit. Van de indiener van het beroepschrift wordt griffierecht geheven door de griffier van het College van Beroep voor het bedrijfsleven(hierna: het CBb). Nadere informatie over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betalen wordt door de Griffie van het CBb verstrekt.

Terinzagelegging

De besluiten liggen voor een ieder tijdens de beroepstermijn ter inzage tijdens kantooruren op de volgende plaats:

College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden, Bennekomseweg 41 te Ede.

Nadere inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kunt u zich telefonisch, en voor kopieën van de ter inzage gelegde stukken schriftelijk, wenden tot het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb), Postbus 8030, 6710 AA Ede, telefoonnummer 0317-471810.

Naar boven