Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Fietspad Bataafseweg

Logo Winterswijk

Ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Winterswijk maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Fietspad Bataafseweg’ in het buitengebied van Winterswijk gewijzigd is vastgesteld op 27 juni 2019. Het betreft een bestemmingsplan conform artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening.

Doel en ligging

Dit bestemmingsplan betreft een herziening van de bestemmingsplannen ’Integrale herziening buitengebied Winterswijk’, ‘Kom Winterswijk 2011’ en ‘De Rikker fase Vb’. Dit plan wijzigt de bestemming van meerdere percelen naar de bestemming ‘Verkeer – Verblijfsgebied’.

Ambtshalve wijzigingen

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan de volgende wijzigingen aangebracht: 1. Voor de aanduiding de molenbiotoop de Bataaf is de wiskundige formule van het bestemmingsplan ‘Integrale herziening buitengebied Winterswijk’ opgenomen. 2. In de verbeelding en planregels zat een discrepantie voor de aanduiding nationaal landschap. Deze is nu hersteld. 3. Voor archeologie is een voorwaardelijke verplichting opgenomen voor veldonderzoek omdat het voorafgaand aan de ter inzage legging van het plan niet mogelijk was om veldonderzoek uit te voeren.

Waar ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor, Stationsstraat 25. Het plan is digitaal raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0294.BP1903KOFIETSPADBW-VA01.

Beroep

Gedurende de beroepstermijn van donderdag 11 juli tot en met woensdag 21 augustus kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld tegen het raadsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:

1. Belanghebbenden die tegen het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad;

2. Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

3. Een ieder tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift kunt u sturen naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 22 augustus 2019. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt dit besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven