Besluit van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 3 juli 2019, 2019-0000090817, tot benoeming van de leden van de commissie vergemakkelijking Schadeafhandeling bij beroepsziekten en vaststelling van de vergoeding (benoemings- en vergoedingenbesluit commissie Vergemakkelijking Schadeafhandeling Beroepsziekten)

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 6, derde lid, van de Kaderwet adviescolleges, artikel 2, eerste lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies, en artikel 5, eerste en tweede lid, van de Instellingsregeling Commissie Vergemakkelijking Schadeafhandeling bij Beroepsziekten;

Besluit:

Artikel 1. Benoeming leden

  • 1. Tot lid van de commissie, bedoeld in artikel 2 van de Instellingsregeling Commissie Vergemakkelijking Schadeafhandeling bij Beroepsziekten, worden benoemd:

    • a. A.J.M. Heerts (tevens Voorzitter);

    • b. M.A. van Straalen (op voordracht Werkgeversvertegenwoordiging Privaat);

    • c. M. Verhoef (op voordracht Werkgeversvertegenwoordiging Publiek);

    • d. prof. mr. T. Hartlief (op voordracht Werknemersvertegenwoordiging);

    • e. prof. mr. C.J.M. Klaassen (deskundige).

  • 2. De benoeming geschiedt voor de duur van de commissie.

Artikel 2. Vergoeding

  • 1. De Voorzitter van de commissie, voor zover niet vallend onder de uitzondering van artikel 2, derde lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies, ontvangt een vaste vergoeding per maand gebaseerd op salarisschaal 18 van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984. De arbeidsduurfactor voor de voorzitter is 12/36.

  • 2. De overige leden van de commissie, voor zover niet vallend onder de uitzondering van artikel 2, derde lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies, ontvangen een vaste vergoeding per maand gebaseerd op salarisschaal 18 van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984. De arbeidsduurfactor voor de overige leden 4/36.

  • 3. De voorzitter en de overige leden van de commissie ontvangen een vergoeding overeenkomstig het Reisbesluit binnenland.

  • 4. De voorzitter en/of leden die een functie vervullen bij instellingen of organisaties als bedoeld in de artikelen 1.2 tot en met 1.5 van de Wet normering bezoldiging topfunctionarissen publieke en semipublieke sector ontvangen geen vergoeding op grond van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies.

Artikel 3. Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 juli 2019.

Artikel 4. Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Benoemings- en vergoedingenbesluit Commissie Vergemakkelijking Schadeafhandeling bij Beroepsziekten.

Dit Besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 3 juli 2019

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, T. van Ark

TOELICHTING

Algemeen

Er is bij regeling 2019-0000090547 (instellingsregeling commissie Vergemakkelijking Schadeafhandeling Beroepsziekten) een commissie Vergemakkelijking Schadeafhandeling Beroepsziekten ingesteld. Dit besluit voorziet in de benoeming en de vergoeding van de leden van de commissie.

Vergoeding

Artikel 2 is opgesteld in overeenstemming met artikel 2, eerste lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies, juncto artikel 4 van het Besluit vergoedingen adviescolleges en commissies. In artikel 2 is voorzien dat de leden en de voorzitter een vaste vergoeding ontvangen.

Reis- en verblijfskosten,

Op grond van artikel 2, tweede lid, Wet vergoedingen adviescolleges en commissies kunnen de voorzitter en de overige leden een vergoeding ontvangen voor reis- en verblijfskosten overeenkomstig het Reisbesluit binnenland.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, T. van Ark

Naar boven