Burgemeester en wethouders van Gorinchem maken op grond van artikel 3.8 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van woensdag 10 juli tot en met dinsdag 20 augustus 2019 voor eenieder ter inzage liggen:

Logo Gorinchem

 

Bestuursorgaan

Besluit

Gemeenteraad

  • 1.

    Tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan ‘Gorinchem, Einsteinstraat, horeca’, met het identificatienummer NL.IMRO.0512.BP2018183-4001 alsmede het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan.

  • 2.

    Tot het vaststellen van het beeldkwaliteitsplan Oost II.

Burgemeester en wethouders

  • 1.

    Tot het verlenen van de omgevingsvergunning voor het bouwen van twee restaurants en een verwijsmast (activiteit bouwen en activiteit reclame).

 

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan (4207 HW) is gelegen aan de Einsteinstraat en een perceel nabij de rijksweg A15 op het bedrijventerrein Oost II kadastraal bekend als P nummer 2382 en 2085 (ged.) te Gorinchem.

Doel

Het bestemmingsplan is opgesteld om de bouw en de vestiging van twee nieuwe horecabedrijven (categorie: fastservice) op het perceel aan de Einsteinstraat en een verwijsmast op een perceel nabij de rijksweg A15 op het bedrijventerrein Oost II mogelijk te maken. De omgevingsvergunning maakt de bouwactiviteiten en de reclame-uitingen voor de twee nieuwe horecabedrijven en de verwijsmast mogelijk.

Voor het plangebied en het perceel ten zuiden van het plangebied is aanvullend op de regels van dit bestemmingsplan en het geldende bestemmingsplan, een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Het beeldkwaliteitsplan bevat gebiedsgerichte welstandscriteria, waaraan wij aanvragen om omgevingsvergunning voor het bouwen zullen toetsten. Het beeldkwaliteitsplan geeft in woord en beeld de uitgangspunten weer voor de stedenbouwkundige en architectonische vormgeving van deze percelen.

Coördinatie

Op grond van de gemeentelijke coördinatieregeling is de procedure van het bestemmingsplan gecoördineerd met de procedure omgevingsvergunning.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan zijn te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.  

Het vastgestelde bestemmingsplan, het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan, de omgevingsvergunning en het beeldkwaliteitsplan kunnen gedurende de ter inzagelegging tijdens de openingsuren worden ingezien, in de informatiehoek van het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Gorinchem.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde periode bestaat de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het besluit tot niet vaststellen van een exploitatieplan en het verlenen van de omgevingsvergunning. Op grond van artikel 8.3 Wro worden de hiervoor vermelde besluiten voor de mogelijkheid van beroep als één gezien

Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    Belanghebbenden bij de ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan gewijzigd vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan;

  • 2.

    Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad en/of tegen het ontwerpbesluit omgevingsvergunning bij burgemeester en wethouders kenbaar te maken.  

Het beroepsschrift dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van het beroepsschrift en het plan waarop het beroepsschrift betrekking heeft. 

Het beeldkwaliteitsplan treedt op 10 juli 2019 inwerking en maakt onderdeel uit van de welstandsnota. Op grond van artikel 8:2 Algemene wet bestuursrecht kan geen bezwaar en/of beroep worden ingediend tegen deze beleidsregel.

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van de besluiten niet. De besluiten treden in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Om de inwerkingtreding te schorsen dient er een verzoek om voorlopige voorziening bij de Raad van State te worden ingediend. Indien dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend, treden de besluiten niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

 

Informatie

Voor verdere informatie over het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning of het beeldkwaliteitsplan kunt u contact opnemen met het team Stadsontwikkeling via telefoonnummer 140183.  

Gorinchem, 9 juli 2019

Naar boven