Ontwerpbestemmingsplan ‘Plan van wijziging locatie Terborgseweg 49, Silvolde’

Logo Oude IJsselstreek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek maken bekend, dat het volgende ontwerpbestemmingsplan voor iedereen ter inzage ligt:

 

  • 1.

    ‘Plan van wijziging locatie Terborgseweg 49, Silvolde’ met identificatienummer (planID) NL.IMRO.1509.BP000161-ON01

 

Inzage

De stukken liggen van 4 juli 2019 tot en met 14 augustus 2019 voor iedereen ter inzage. Wanneer u het bestemmingsplan in het gemeentehuis wilt inzien, kunt u hiervoor een afspraak maken bij balie Vergunningen. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 0315-292292 of een e-mail sturen naar balievergunningen@oude-ijsselstreek.nl. Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl wanneer u zoekt op de naam van het bestemmingsplan. In het gemeentehuis kunt u het bestemmingsplan zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

 

Plangebied en inhoud van het plan

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de bouw van een nieuwe vrijstaande seniorenwoning op het perceel Terborgseweg 49 in Silvolde, met toepassing van de wijzigingsbevoegdheid uit het geldende bestemmingsplan ‘Kom Silvolde 2008’.

 

Hogere waarde wet geluidhinder

In het kader van het wijzigingsplan Terborgseweg 49 in Silvolde wordt eveneens een ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder (ex artikel 83) ter inzage gelegd. Uit onderzoek blijkt dat de voorkeurswaarde van 48 dB op de gevel wordt overschreden. Door het geluid van het wegverkeer bedraagt de gevelbelasting na wettelijke aftrek 58 dB.

 

Reacties

Gedurende voornoemde termijn van ter inzage legging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarde kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 42, 7080 AA Gendringen. Voor het mondeling indienen van een zienswijze kunt u een afspraak maken via de balie Vergunningen.

 

Naar boven