Terinzagelegging ontwerpbesluiten Poort van Dronten (D2002) en ontwerp Beeldkwaliteitsplan Bedrijventerrein Poort van Dronten

Logo Dronten

 

Het college van Dronten maakt bekend dat er voor het ontwerpbestemmingsplan Poort van Dronten (D2002) op grond van de Wet ruimtelijke ordening ter inzage ligt. Dit bestemmingsplan voorziet in een actualisering van de planologische regeling voor het in ontwikkeling

zijnde bedrijventerrein Poort van Dronten aan de westkant van Dronten. Er wordt mede voorzien in een planologische regeling voor horeca ten behoeve van de vestiging van een aantal fastfoodbedrijven.

Om het bedrijventerrein ruimtelijk goed in te passen is het ‘Beeldkwaliteitsplan Bedrijventerrein Poort van Dronten’ opgesteld, waarin de stedenbouwkundige randvoorwaarden met bijbehorende beeldkwaliteitseisen zijn opgenomen. Het beeldkwaliteitsplan vormt een aanvulling op de welstandscriteria waaraan bouwaanvragen zullen worden getoetst.

 

U kunt de betreffende stukken van 4 juli tot en met 14 augustus 2019 inzien bij de publieksbalie van het gemeentehuis op afspraak. De stukken zijn ook beschikbaar op www.dronten.nl.

Het bestemmingsplan is ook beschikbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.0303.D2002-ON01

 

Zienswijze

Tijdens de inzagetermijn kunt u met betrekking tot het bestemmingsplan een schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Dronten.

Op het beeldkwaliteitsplan kunt u een inspraakreactie kenbaar maken bij het college van de gemeente Dronten.

U kunt uw zienswijze en/of inspraakreactie sturen t.a.v. team Gebiedsontwikkeling, Postbus 100, 8250 AC DRONTEN. U kunt geen zienswijze of inspraakreactie per e-mail indienen. Ook kunt u tijdens deze termijn mondeling een zienswijze of inspraakreactie indienen. Dit kan door een afspraak te maken met team Gebiedsontwikkeling, tel: 14 0321.

 

De gemeenteraad dient binnen twaalf weken na afloop van de inzagetermijn een besluit te nemen tot vaststelling van het plan.

 

Na vaststelling door de gemeenteraad ligt het plan ter visie met de mogelijkheid tot het indienen van beroepschriften en/of een voorlopige voorziening bij de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak.

Het beeldkwaliteitsplan wordt na inspraak door de gemeenteraad vastgesteld. Het is niet mogelijk beroep in te stellen tegen het door de gemeenteraad vastgesteld beeldkwaliteitsplan.

 

 

Dronten, 3 juli 2019.

 

 

Het college van Dronten,

secretaris, drs. T. van Lenthe;

burgemeester, drs. J.P. Gebben.

Naar boven