Voorontwerpbestemmingsplan “Boutensteinseweg 1 te Enspijk”, gemeente West Betuwe

Logo West Betuwe

Inspraak

Met ingang van donderdag 4 juli 2019 ligt voor zes weken het voorontwerp van het bestemmingsplan “Boutensteinseweg 1 te Enspijk” van de gemeente West Betuwe ter inzage. 

 

Toelichting op de planstukken

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat het bedrijf Kemp Schalkwijk BV zich kan vestigen op het terrein van de voormalige slipschool (politie) aan de Boutensteinseweg 1 te Enspijk. Het bedrijf houdt zich met name bezig met landschapsinrichting, groenbeheer en groenonderhoud in het buitengebied. Hout dat vrijkomt bij de werkzaamheden wordt deels op het terrein bewerkt en gedroogd voor verkoop aan particulieren (open haardhout) en bedrijven en energiecentrales (biomassa).

Ten dienste van de bedrijfsvoering komen op het terrein enkele nieuwe bedrijfsgebouwen. Aan de zuidzijde komen twee bedrijfshallen en een (vervangende) bedrijfswoning. Bestaande opstallen (o.a. oude verkeerstoren en opslagloods) worden afgebroken.

Voor de inpassing van het bedrijf is een landschapsplan opgesteld. Rondom het binnenterrein komt een afschermende groenstrook (bestaande beplanting en deels nieuwe beplanting).

 

Raadplegen planstukken

De planstukken zijn te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl . Het bestemmingsplan heeft het planidentificatienummer: NL.IMRO.1960.BUIBoutensteinsewg-VO01

 

De ter inzage gelegde stukken kunt u verder op afspraak inzien bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen (adres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen). Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt ze via (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl

 

Reageren

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m woensdag 14 augustus 2019) kan een ieder een schriftelijke reactie (geen e-mail) sturen naar het college van B&W van de gemeente West Betuwe, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge reactie wilt geven dan dient u hiervoor, uiterlijk één week voor het einde van de ter inzage termijn, eerst een afspraak te maken via Team Leefomgeving: 0345-728802; alleen tijdens kantoortijden).

 

Verdere procedure

Gelijktijdig met de inspraakfase krijgen diverse instanties (provincie en waterschap) de mogelijkheid om te reageren op het voorontwerpplan (= wettelijk vooroverleg artikel 3.1.1 Bro).

Na afloop van de inspraak- en vooroverlegfase zal het college van B&W de binnengekomen reacties beoordelen en zo nodig de planstukken wijzigingen of aanvullen. Vervolgens zal het (aangepaste) bestemmingsplan als ontwerp opnieuw ter inzage worden gelegd.

 

Naar boven