Voorbereidingsbesluit Barajas e.o., gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft in zijn vergadering van 19 juni 2019 besloten dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gebied Barajas en omgeving (Barajas e.o.) dat globaal wordt begrensd door Plesostraat (inclusief Naritaweg 50-52 en met uitzondering van Naritaweg 30) aan de noordzijde, aan de oostzijde door de panden gelegen aan de noord- en westkant van Sportpark Spieringhorn, aan de westzijde door de Barajasweg en snelweg A10 en aan de zuidzijde door de Haarlemmerweg.  

Het voorbereidingsbesluit is in werking getreden daags nadat de gemeenteraad het besluit heeft genomen en geldt voor de periode van één jaar. Het voorbereidingsbesluit heeft tot doel te voorkomen dat zich tijdens de verdere voorbereiding van een nieuw bestemmingsplan voor het gebied ongewenste ontwikkelingen kunnen voordoen. Op grond van artikel 3.3 lid 1 onder a Wabo dienen aanvragen om omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen of aanlegwerkzaamheden te worden aangehouden. De gemeenteraad heeft in het besluit tevens bepaald dat het verboden is het gebruik van de gronden te wijzigen naar kantoor.

Dit voorbereidingsbesluit ligt ter inzage met ingang van 4 juli 2019 gedurende een termijn van zes weken op de volgende adressen:

Het voorbereidingsbesluit Barajas e.o. met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.B1901VBGST-VG01.

Tegen dit besluit staat geen bezwaar of beroep open.

Amsterdam, 3 juli 2019

burgemeester en wethouders,

Peter Teesink

gemeentesecretaris

Femke Halsema

burgemeester

Naar boven