Vaststelling bestemmingsplan ‘Zeemotel Zeezicht’

Logo Noordwijk

Het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk maakt bekend dat de gemeenteraad op 18 juni 2019 het bestemmingsplan ‘Zeemotel Zeezicht’ op grond van artikel 3.1. Wet ruimtelijke ordening (Wro) gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud van het plan

Voor het Zeemotel Zeezicht aan de Erasmusweg 20 te Noordwijk aan Zee is op 21 juli 2014 een omgevingsvergunning verleend. Deze is inmiddels onherroepelijk. Deze omgevingsvergunning voorziet in vervangende nieuwbouw van het Zeemotel Zeezicht. De nieuwbouw omvat hotel- en woonappartementen in vijf lagen, waarvan twee in de kap. Met dit bestemmingsplan wordt het betreffende perceel voorzien van het juiste actuele juridisch-planologisch kader. Hiermee voldoet de gemeente Noordwijk aan de wettelijke verplichting om ook voor dit perceel over een actueel bestemmingsplan te beschikken. Het bestemmingsplan komt overeen met de omgevingsvergunning.

Wijzigingen

Het bestemmingsplan is op enkele punten gewijzigd. In de toelichting zijn enkele tekstuele aanpassingen doorgevoerd als gevolg van actuele beleidsnota’s. Aan de regels en verbeelding is de bestemming 'Waterstaat - Ondergrondsbouwen' toegevoegd. Genoemde wijzigingen hebben overigens het plan intact gelaten.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ‘Zeemotel Zeezicht’ ligt met ingang van woensdag 3 juli tot en met dinsdag 14 augustus 2019 voor een ieder ter inzage. U kunt de documenten raadplegen in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42 te Noordwijk en via www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering: NL.IMRO.0575.BPDZzmotelzeezicht-VA01.

Beroep instellen

Een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend of die aantoont dat hij niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen kan beroep instellen tegen het genoemde besluit. Het beroep geldt uitsluitend voor zover het bestemmingsplan niet zijn grondslag vindt in de omgevingsvergunning (artikel 3.10 Wro).

Het beroep moet ingediend worden in de periode vanaf donderdag 4 juli tot en met woensdag 15 augustus 2019. Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in elk geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Ook kan door belanghebbenden een verzoek voor een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan bovenstaande procedures zijn griffiekosten verbonden.

Inwerkingtreding

Het genoemde besluit treedt in werking op donderdag 16 augustus 2019, tenzij toepassing wordt gegeven artikel 3.8 lid 6 van de Wet op de ruimtelijke ordening(Wro) of er voor deze datum een verzoek voor een voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat over het verzoek is beslist.

Naar boven