Kennisgeving bestemmingsplan ‘Boezembocht – Veilingterrein’

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 5 juli 2019 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 15 augustus 2019) het ontwerpbestemmingsplan ‘Boezembocht-Veilingterrein(NL.IMRO.0599.BP1065boezbVeilter-on01) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

 

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Het plangebied ligt in het gebied Kralingen-Crooswijk en wordt begrensd door de Rijksweg A20 en het spoor, de Bosdreef en de Boezemlaan met daaraan grenzend het Kralingse Bos. Op dit moment is in het gebied sprake van verschillende vormen van gebruik, zoals een politiebureau, bedrijventerrein, kantoorcomplex, museum, tankstation, jachthaven, sportvelden, gemeentekwekerij en school.

 

Het bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk mogelijk op de gronden die nu braak liggen en waar zich nu een gemeentekwekerij bevindt. Het betreft de ontwikkeling van de woonwijk “Nieuw Kralingen” bestaande uit maximaal 800 woningen. Ten behoeve van deze nieuwe woonwijk zal de Bosdreef worden verlegd naar de noordrand van het plangebied waar op dit moment een deel van de Boezembocht loopt. In het bestemmingsplan is de verlegging van de Bosdreef (Verlegde Bosdreef) opgenomen. Verder zijn het bestaande gebruik en de bestaande bebouwing zoveel mogelijk overgenomen in het bestemmingsplan, met uitzondering van het gebruik en bebouwing van gronden die nodig zijn voor de realisering van de woonwijk en/of de aanleg van de Verlegde Bosdreef, zoals bijvoorbeeld de gemeentekwekerij. Omdat er nog geen sprake is van een gedetailleerd plan voor het uitwerken van de woonwijk, is daarvoor een globale woonbestemming opgenomen. Als basis is de gebiedsvisie Nieuw Kralingen gebruikt die op 14 juni 2018 door de gemeenteraad is vastgesteld. In de globale woonbestemming zijn uiteraard wel bouwnormen opgenomen. Ook staan er voorwaarden in die ervoor moeten zorgen dat er ter plaatse van de nieuwe woningen sprake is van een goed woon- en leefklimaat gelet op geluidsoverlast.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u op maandag en donderdag bellen met Irma Dorsman telefoonnummer 06-12687449.

 

Informatieavond

In het participatiecentrum aan Boezemstraat 187 in Crooswijk wordt op maandagavond 15 juli 2019 een informatieavond gehouden over het ontwerpbestemmingsplan. De informatieavond kent geen vast programma. U kunt op elk tijdstip tussen 18.00 en 20.00 uur binnenkomen en het ontwerpbestemmingsplan inzien. Er zijn verschillende ambtenaren aanwezig aan wie u vragen kunt stellen over de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage ligt. Ook zijn namens de ontwikkelaar van de woonwijk vertegenwoordigers aanwezig.

 

Rotterdam, 3 juli 2019

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

Mevr. H.M. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven