Ontwerpbestemmingsplan ‘Akervoorderlaan 57, Voorhout’ ter inzage

Logo Teylingen

Burgemeester en wethouders maken in overeenstemming met artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Akervoorderlaan 57, Voorhout’ met identificatienummer NL.IMRO.1525.BP2018TEY01050-ON01 voor een ieder ter inzage ligt.

Plangebied

Het plangebied is gelegen op de locatie Akervoorderlaan 57 in Voorhout.

Inhoud plan

Het voornemen is om op de locatie Akervoorderlaan 57 in Voorhout een GOM-woning te realiseren. Op het perceel is in januari 2015 brand geweest, waarbij een gedeelte van de bedrijfspanden verloren is gegaan. De locatie bestaat uit twee delen, waarvan één gedeelte binnen de gemeente Teylingen en het andere gedeelte binnen de gemeente Lisse. De eigenaar heeft het voornemen om de bedrijfspanden niet te herbouwen, maar in plaats daarvan twee GOM-woningen te realiseren, waarvan één binnen het grondgebied van de gemeente Teylingen en de ander op het grondgebied van de gemeente Lisse. Deze ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied Teylingen’, omdat op de gewenste locatie een bedrijfsbestemming ligt. Hiertoe dient de bestemming te worden gewijzigd naar ‘Wonen’. Het voorontwerpbestemmingsplan is voorgelegd aan de vooroverlegpartners en heeft voor inspraak ter inzage gelegen. In totaal zijn drie vooroverlegreacties ontvangen van de overlegpartners. Er zijn geen inspraakreacties ontvangen. De vooroverlegreacties hebben geen consequenties voor het bestemmingsplan en geven geen aanleiding om het bestemmingsplan aan te passen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf donderdag 4 juli 2019 tot en met woensdag 14 augustus 2019 ter inzage.

Inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien op het Gemeentekantoor in Sassenheim.

De digitale versie van dit ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.teylingen.nl onder– ‘Bouwen en Wonen’ – ‘Bestemmingsplannen’ – ‘Ter inzage’ – ‘ontwerpbestemmingsplan ‘Akervoorderlaan 57, Voorhout’’ vindt u een link naar het digitale ontwerpbestemmingsplan.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Teylingen, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout, telefoon 14 0252.

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Teylingen via emailadres: gemeente@teylingen.nl.

Wij verzoeken u vriendelijk om bij het indienen van uw zienswijze het volgende zaaknummer te vermelden: Z-18-067850.  

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Jan den Braber van het Domein Ruimte via telefoonnummer 14 0252 of via de email: j.denbraber@hltsamen.nl

 

Naar boven