Vastgesteld bestemmingsplan Oxersteeg 12 en vaststelling besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai

Logo Deventer

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 4 juli tot en met 15 augustus 2019 voor een ieder ter inzage ligt het bij raadsbesluit van 19 juni 2019 vastgestelde:

 

- bestemmingsplan “Oxersteeg 12”

- besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai

 

Inhoud

Het agrarisch bedrijf op het perceel Oxersteeg 12 te Deventer is beëindigd. Op het perceel staat een monumentale boerderij met enkele monumentale bijgebouwen en overige (vrijkomende) agrarische bebouwing. Met toepassing van de Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving worden de vrijkomende agrarische bedrijfsgebouwen op het perceel gesloopt en wordt in ruil daarvoor een nieuwe woning opgericht, die eventueel in twee woningen gesplitst kan worden. De monumentale boerderij wordt gesplitst in twee woningen en in het monumentale bijgebouw wordt eveneens een woning gerealiseerd. Op verschillende plekken in het omliggende landschap worden verbeteringen aangebracht. Het erf en de nieuwe woning worden landschappelijk ingepast. Daarvoor is een erfinrichtingsplan opgesteld. Om deze ontwikkeling planologisch mogelijk te maken is een herziening van het bestemmingsplan noodzakelijk. Voorliggend bestemmingsplan voorziet hierin.

 

Om de woningbouw mogelijk te maken is vanwege wegverkeerslawaai een hogere grenswaarde nodig.

 

Inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarde kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P375-VG01

 

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.P375-/NL.IMRO.0150.P375-VG01/

 

Het bestemmingsplan kunt ook u inzien op:

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het plan inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1

 

Reageren

Het bestemmingsplan ‘Oxersteeg 12’ en het hogere grenswaardebesluit liggen van donderdag 4 juli tot en met donderdag 15 augustus 2019 ter inzage.

 

Bestemmingsplan

Vanaf vrijdag 5 juli tot en met donderdag 15 augustus 2019 kan tegen het bestemmingsplan beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

 

• een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

 

• een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

 

• een belanghebbende die een belang heeft bij de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht in het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

 

 

Besluit hogere grenswaarde

Vanaf vrijdag 5 juli tot en met donderdag 15 augustus 2019 kan tegen het besluit hogere grenswaarde beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

 

• een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp besluit hogere grenswaarde bij burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt;

 

• een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerp besluit hogere grenswaarde bij burgemeester en wethouders kenbaar te maken;

 

• een belanghebbende die een belang heeft bij de wijzigingen die burgemeester en wethouders hebben aangebracht in het vastgestelde besluit hogere grenswaarde ten opzichte van het ontwerp besluit hogere grenswaarde.

 

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

 

Naar boven