Vaststelling bestemmingsplan “Hotel Oost II” inclusief MER-beoordeling.

Logo Gorinchem

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 7.17 wet Milieubeheer bekend dat met ingang van 3 juli tot en met 13 augustus 2019 voor een ieder ter inzage ligt het besluit van de gemeenteraad van Gorinchem d.d. 20 juni 2019:

- tot ongewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan “Hotel Oost II”, NL.IMRO.0512.BP2016172-4001;

- om ten behoeve van het bestemmingsplan ‘Hotel Oost II’, geen exploitatieplan vast te stellen;

- dat er voor het bestemmingsplan “Hotel Oost II” geen aanleiding is voor het opstellen van een MER: hiertoe is een vormvrije m.e.r.-beoordeling opgesteld. Uit deze beoordeling blijkt dat er uitgesloten kan worden dat de activiteit belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu heeft.

 

Ligging plangebied en doelstelling bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een hotel met bioscoop, restaurant, amusino ca. en ligt aan de Franklinweg op het bedrijventerrein Oost II, enwordt globaal begrensd door:

- noordzijde: Rijksweg A15

- oostzijde: bedrijfsgebouw van CAB Holland aan de Franklinweg

- zuidzijde: Franklinweg

- westzijde: bedrijfsgebouw van A15 Karting aan de Franklinweg

 

Ter inzage

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken worden digitaal beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl en kan ook elke werkdag worden ingezien tijdens de openingsuren van het stadhuis (informatiehoek), Stadhuisplein 1 in Gorinchem.

 

Beroep

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag, tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan:

  • 1.

    door belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • 2.

    door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit geen exploitatieplan hiervoor vast te stellen worden voor de mogelijkheid van beroep als één besluit aangemerkt. Het beroepschrift dient te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van het beroepschrift en het plan waarop het beroepschrift betrekking heeft.

 

Op grond van artikel 6.3 Algemene wet bestuursrecht staat tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit geen beroep open, tenzij het de belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft. Eventueel beroep tegen dit besluit kunt u als beroep tegen het bestemmingsplan inbrengen.

 

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Om de inwerkingtreding te schorsen dient er een verzoek om voorlopige voorziening bij de Raad van State te worden ingediend. Indien dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

 

Voor informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer R.H. Osenga van het team Stadsontwikkeling, telefoonnummer 0183 - 65 93 11. E-mailen kan naar r.osenga@gorinchem.nl 

 

Gorinchem 2 juli 2019

Projectleider gemeente Gorinchem,

Namens deze:

R. Osenga

Naar boven