Toepassen gemeentelijke coördinatieregeling Churchillhof (voorheen Wheerlicht)

Logo Purmerend

Burgemeester en wethouders van Purmerend maken bekend dat zij hebben besloten de coördinatieregeling ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening van toepassing te verklaren voor:

 

  • 1.

    het bestemmingsplan ‘Churchillhof 2019’;

  • 2.

    de omgevingsvergunning voor de realisatie van 52 appartementen met zorgvoorzieningen in de plint aan de J.P. Grootstraat 1;

  • 3.

    het met de woningbouw samenhangende besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder.  

     

    De coördinatieregeling maakt het mogelijk om gecoördineerd over het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder te besluiten. Dit betekent dat voor de besluiten die genomen moeten worden ten behoeve van de ontwikkeling gelijktijdig dezelfde procedure wordt doorlopen. Op de te coördineren besluiten is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het gecoördineerde project valt onder de Crisis- en Herstelwet.

     

    Het plangebied is gelegen aan de J.P. Grootstraat 1. Aan de westzijde van het plangebied is de Churchilllaan gelegen, ten zuiden de J.P. Grootstraat, ten noorden de Hannie Schaftstraat en ten oosten de watergang die door de wijk loopt met daarachter de Richard Holstraat. De locatie was vroeger in gebruik voor wijkcentrum 't Noot.

     

    Het ontwerp-bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding. De ID-code van het plan is NL.IMRO.0439.BPCHURCHILL2019-on01.

     

    Het ontwerp-bestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerp-besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder liggen met bijbehorende stukken met ingang van vrijdag 28 juni 2019 gedurende zes weken tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage in de centrale hal van het stadhuis, Purmersteenweg 42 te Purmerend. Het ontwerp-bestemmingsplan is tevens te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

     

    Gedurende bovenstaande termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over de ontwerp-stukken naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het gemeentebestuur van Purmerend, Postbus 15, 1440 AA Purmerend. Degenen die een mondelinge reactie willen geven kunnen dat doen na het maken van een afspraak. Daarvoor kunt u contact opnemen met mevr. S. Koot van het team Ontwikkeling, via telefoonnummer (0299) 452 452. Het indienen van digitale zienswijzen is ook mogelijk via de gemeentelijke website (https://www.purmerend.nl/zienswijze-indienen).

     

Naar boven