Aanwijzingsbesluit toezichthouders HEIT bouwinspecteurs bij prostitutiecontroles en sociaal rechercheurs bij controles malafide bedrijvigheid, gemeente Leiden

Logo Leiden

Burgemeester en wethouders besluiten:

  • 1.

    inspecteurs, seniorinspecteurs en experts van de Pandbrigade van de gemeente Den Haag als toezichthouder aan te wijzen voor het uitvoeren van controles op het gebied van illegale prostitutie en mensenhandel door het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) in de gemeente Leiden. Zij worden belast met het toezicht op de naleving van de Huisvestingswet, de Woningwet, de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de Wet op de ruimtelijke ordening, de Wet basisregistratie personen en de Algemene plaatselijke verordening;

  • 2.

    sociaal rechercheurs en de consulenten handhaving en fraude van de gemeente Den Haag als toezichthouder aan te wijzen voor het uitvoeren van controles op het gebied van malafide bedrijvigheid door het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) in gemeente Leiden. Zij worden belast met het toezicht op de naleving van de Participatiewet, de Wet Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers (Wet IOAW) en de Wet Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (Wet IOAZ).

 

Perssamenvatting:

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester hebben besloten medewerkers van de Haagse Pandbrigade van de gemeente Den Haag als toezichthouder in gemeente Leiden aan te wijzen. Hierdoor kunnen zij bij acties van het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) in Leiden controles uitvoeren in de prostitutiebranche.

Daarnaast hebben het college en de burgemeester besloten de sociaal rechercheurs en de consulenten handhaving en fraude van de gemeente Den Haag als toezichthouder in de gemeente Leiden aan te wijzen. Hierdoor kunnen zij bij acties van het HEIT controles in Leiden uitvoeren op het terrein van malafide bedrijvigheid. Deze controles passen binnen de brede Leidse aanpak van ondermijning.

 

Naar boven