Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan ‘Van Riebeeckweg 34’

Logo Hilversum

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Hilversum in zijn vergadering van 19 juni 2019 het bestemmingsplan Van Riebeeckweg 34 gewijzigd heeft vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan wordt ter visie gelegd.

Het plan en begrenzing plangebied

Het plangebied van dit bestemmingsplan betreft het terrein van het tuincentrum Gooiersgroen aan de Van Riebeeckweg 34 in Hilversum. Op dit terrein zal het bestaande tuincentrum binnen afzienbare tijd ophouden met de bedrijfsvoering en komt het terrein vrij voor een nieuwe ontwikkeling. In het bestemmingsplan Van Riebeeckweg 34 wordt de realisatie van 16 woningen met gezamenlijke binnentuin en onderliggende parkeerkelder mogelijk gemaakt. Het plangebied van het bestemmingsplan Van Riebeeckweg 34 is gelegen op het perceel Van Riebeeckweg 34 in Hilversum en ligt globaal tussen de Van Riebeeckweg, de Soestdijkerstraatweg en de Willem Barentszweg.

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Van Riebeeckweg 34

Het ontwerpbestemmingsplan heeft voor een periode van zes weken ter inzage gelegen en er zijn drie zienswijzen ontvangen. Op 19 juni 2019 heeft de gemeenteraad besloten om dit bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen. De zienswijzen hebben deels aanleiding gegeven tot enkele aanpassingen van de verbeelding en van de regels. In een nader bepaald gedeelte van het plangebied is bebouwing in twee bouwlagen uitgesloten. Daarnaast zijn transparante gevelopeningen, zoals vensters, muuropeningen en balkons in de tweede bouwlaag van de nieuwbouw uitgesloten om een onevenredige aantasting van privacy door uitzicht (vanuit de nieuwbouw) op bestaande achtertuinen te voorkomen.  

Inzien

Op het stadskantoor

Het bestemmingsplan met bijlagen ligt met ingang van vrijdag 28 juni 2019 tot en met donderdag 8 augustus 2019 (zes weken) ter inzage in de Burgerleeskamer in het Stadskantoor, Oude Enghweg 23. Het Stadskantoor is iedere werkdag geopend tussen 08.30 - 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 - 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter visie gelegde stukken.

Digitaal

Het bestemmingsplan is ook digitaal in te zien via http://0402.roview.net/ of op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het bestemmingsplan kan worden opgeroepen via het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer NL.IMRO.0402.17bp02riebweg34-va01.

Beroep bestemmingsplan

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn 3 zienswijzen ingediend. Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan tijdens de periode van terinzagelegging gemotiveerd beroep bij de Raad van State worden ingesteld door:

 

  • 1.

    Indieners van zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen

  • 3.

    een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het bestemmingsplan heeft aangebracht.

 

Indienen beroep

Het gemotiveerde beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen de termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

 

Informatie

Voor het inwinnen van informatie kunt u contact opnemen met de heer Ruighaver van het team Ruimtelijke Kwaliteit, telefonisch bereikbaar op 035 - 629 2898.

 

Hilversum, 27 juni 2019

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum

Naar boven