Toepassing coördinatieregeling, voormalige verzorgingshuis Kooimeer, Alkmaar

Logo Alkmaar

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 13 juni 2019 heeft besloten om de coördinatieregeling toe te passen voor het op te stellen bestemmingsplan, het daarvoor benodigde besluit hogere waarden, de omgevingsvergunning en eventuele aanvullende besluiten ten behoeve van de herontwikkeling van de locatie van het voormalige verzorgingshuis Kooimeer.

 

Gebied

Het plangebied beslaat het perceel waarop het voormalige verzorgingshuis Kooimeer is gevestigd en is gelegen aan Vondelstraat/Albertina Agnesstraat 20, kadastraal bekend gemeente Alkmaar sectie F nummer 7082, sectie F nummer 7215 en sectie F nummer 7214.

 

Doel

De coördinatieregeling maakt het mogelijk om gecoördineerd over het besluit hogere waarden, het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning te besluiten. Dit betekent dat de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere waarden en de ontwerpbeschikking van de omgevingsvergunning gelijktijdig plaatsvinden. Tegen alle ontwerpbesluiten kan een ieder zienswijzen indienen.

 

Na het vaststellen van het besluit hogere waarden, het vaststellen van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning worden ook deze besluiten gelijktijdig ter inzage gelegd. Tegen alle besluiten kunnen belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingediend, gecombineerd beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

De coördinatieregeling heeft dus tot gevolg dat er slechts één gecombineerde procedure hoeft te worden doorlopen in plaats van verschillende afzonderlijke procedures. Tevens vindt bundeling van rechtsbescherming plaats, zodat een belanghebbende slechts tegen één besluit rechtsmiddelen hoeft aan te wenden.

 

Beroep

Tegen het raadsbesluit tot het van toepassing verklaren van de coördinatieregeling kan geen bezwaar of beroep worden ingediend.

 

Burgemeester en wethouders van Alkmaar,

 

26 juni 2019

 

Naar boven