Verkeersbesluit aanwijzen algemene gehandicaptenparkeerplaats aan de Lokhorstlaan (gemeente Bunnik)

Logo Bunnik

Zaaknummer 656312

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Bunnik

Overweging ten aanzien van het besluit

Situatie:

Figuur 1

In figuur 1 is de locatie van een algemene gehandicaptenparkeerplaats aangegeven door middel van een rode rechthoek .

Gelet op:

• de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994 (WVW);

• de bepalingen van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV);

• de bepalingen van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW);

• de Algemene wet bestuursrecht (Awb);

• de mandaatregeling van de gemeente Bunnik.

Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Volgens artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 is het college voor burgemeester en wethouder het bevoegd gezag voor het nemen van verkeersbesluiten op andere wegen dan die van het rijk, de provincie of het waterschap. De betrokkenen wegen in dit besluit zijn in het beheer en eigendom van de gemeente Bunnik.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Aanleiding:

Er is een aanvraag voor een algemene gehandicaptenparkeerplaats ingediend door een bewoner van Riemsdijkgaarde. Deze aanvraag is getoetst aan de beleidsregels van de gemeente Bunnik voor het aanwijzen van een gehandicaptenparkeerplaats.

Belangen en afwegingen :

Aan dit verkeersbesluit liggen de volgende belangen, als bedoeld in artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994, ten grondslag:

•Het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.

De aanvraag voldoet aan de criteria zoals de gemeente deze ten tijde van de aanvraag hanteerde voor het aanwijzen van een algemene gehandicaptenparkeerplaats. De aanvrager is zelf bestuurder van zijn auto en heeft geen beschikking over parkeergelegenheid op eigen terrein, heeft een gehandicaptenparkeerkaart en er is sprake van hoge parkeerdruk rondom de woning. Verder heeft de aanvrager weinig ruimte om goed te kunnen in- en uitstappen tussen twee geparkeerde auto’s, is de aanvrager slecht ter been en maakt gebruik deze van een rollator. Wanneer een gehandicaptenparkeerplaats wordt aangewezen, waarbij aan één zijde geen auto’s kunnen parkeren, is er voldoende ruimte om de deur te openen voor mobiel beperkten. Op basis van de criteria komt de aanvrager in aanmerking voor een algemene gehandicaptenparkeerplaats.

De locatie van de gehandicaptenparkeerplaats is afgestemd met de aanvrager.

Politieadvies

In overeenstemming met artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest met de politie, district Midden Nederland. De politie stemt in met de maatregelen.(advies d.d. 21-06-2019)

BESLUIT

Het college heeft besloten tot:

Het aanwijzen van een algemene gehandicaptenparkeerplaats door het plaatsen van bord E6 op Lokhorstlaan te Bunnik overeenkomstig de bij dit besluit gevoegde tekening (zie figuur 1).

Odijk, 21 juni 2019,

Namens burgemeester en wethouders van Bunnik,

dhr. W. Overbeek

Afdelingshoofd Fysiek Domein

Bezwaarmogelijkheid

Tegen dit besluit staat bezwaar open. Heeft u opmerkingen, vragen of wilt u meer informatie over dit besluit, bel dan met de gemeente. Als u het niet eens bent met dit besluit, dan kunt u binnen zes weken na de dag van publicatie een bezwaarschrift indienen ter attentie van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bunnik, Postbus 5, 3980 CA Bunnik.

Zorgt u ervoor dat u het bezwaarschrift indient binnen zes weken na de dag waarop het besluit is bekendgemaakt wordt verzonden na bekendmaking. Daarmee voorkomt u dat we uw bezwaarschrift niet meer kunnen behandelen.

Het bezwaarschrift bevat in ieder geval:

- uw naam en adres;

- datum en handtekening;

- een omschrijving van het besluit waar het bezwaarschrift tegen gericht is (u kunt bijvoorbeeld datum en kenmerk van dit besluit vermelden of een kopie meesturen);

- de reden waarom u bezwaar maakt.

Machtiging bij vertegenwoordiging

Als iemand anders u vertegenwoordigt, is het nodig om een door u ondertekende machtiging bij het bezwaarschrift te voegen.

Digitaal indienen bezwaarschrift

Het bezwaarschrift kunt u ook indienen met het webformulier (‘bezwaarschriftformulier’) via onze website www.bunnik.nl. Dit formulier kunt u vinden bij het onderwerp ‘online regelen’ op onze website. Voor deze wijze van indienen heeft u een elektronische handtekening (DigiD) nodig.

Voorlopige voorziening aanvragen

Dit besluit geldt ook tijdens de bezwaarprocedure. Als u wilt dat het besluit niet meteen ingaat, kunt u om een voorlopige voorziening vragen bij de rechtbank. Dat is een voorlopige beslissing om een bepaalde handeling uit te stellen of juist door te laten gaan. Dit kan alleen als u al een bezwaarschrift heeft ingediend. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Utrecht.

Het postadres is:

Rechtbank Midden-Nederland, afdeling Bestuursrecht, voorlopige voorzieningen

Postbus 16005

3500 DA Utrecht.

U kunt het verzoek om voorlopige voorziening ook digitaal indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht, hiervoor dient u te beschikken over een DigiD. Op de genoemde site is hierover meer informatie te vinden.

Kosten voorlopige voorziening

 

Naar boven