Ontwerp bestemmingsplan ‘Bloemenbuurt, Didam’

Logo Montferland

Burgemeester en wethouders van Montferland maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan “Bloemenbuurt, Didam” met ingang van 27 juni 2019 gedurende een termijn van zes weken, bij de receptie van het gemeentehuis in Didam (Bergvredestraat 10) voor een ieder ter inzage ligt en tevens via de website www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen is.

De Bloemenbuurt is een woonwijk in het noordoosten van Didam. Voor de gehele buurt is, in samenspraak met buurtbewoners, een stedenbouwkundig plan gemaakt. Het voorliggende ontwerp bestemmingsplan maakt de realisatie van het stedenbouwkundig plan mogelijk.

Alleen die delen van de buurt waarvoor het bestemmingsplan gewijzigd dient te worden betreft het plangebied van het ontwerp bestemmingsplan ‘Bloemenbuurt, Didam’. De wijzigingen betreffen met name het verplaatsen en vergroten van bouwvlakken binnen de bestemming Wonen. Dit om de nieuwbouw mogelijk te maken en bij de renovatie een eventuele toevoeging van een nieuwe schil om de bestaande woning. De herinrichting van de openbare ruimte kan grotendeels binnen de vigerende bestemmingen plaatsvinden, met uitzondering van de nieuwe parkruimte en mogelijke aanpassing van voortuinen bij de huurwoningen.

Het plan bevat een combinatie van renovatie van de huurwoningen, nieuwbouw en opwaardering van de openbare ruimte. In totaal worden 136 woningen gerenoveerd, 73 woningen gesloopt en 73 woningen teruggebouwd. De grootste ingreep is het scheppen van ruimte voor een nieuw park aan de Goudsbloemstraat en Lobeliastraat. Aan het park komen allerlei typen nieuwbouwwoningen waaronder appartementen en levensloopbestendige woningen. Het resultaat is een toekomstbestendige en duurzame buurt van een goede woonkwaliteit met veel groen.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn/haar zienswijze omtrent het ontwerp schriftelijk kenbaar maken bij de gemeenteraad van Montferland, Postbus 47, 6940 BA DIDAM. Desgewenst kan de zienswijze ook mondeling kenbaar worden gemaakt. In dat geval kan contact worden opgenomen met de afdeling Ontwikkeling, telefoon 0316-291391. Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

Didam, 26 juni 2019.

Burgemeester en wethouders van Montferland.

 

Naar boven