Ontwerp bestemmingsplan “Workum – recreatiegebied it Soal” en beeldkwaliteitsplan “Recreatiegebied it Soal Workum”, Súdwest-Fryslân

Logo Súdwest-Fryslân

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het ontwerp van het bestemmingsplan “Workum – recreatiegebied it Soal”  en bijbehorend beeldkwaliteitsplan “Recreatiegebied it Soal Workum” ter inzage leggen.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan betreft het recreatiegebied it Soal. Het plan biedt de mogelijkheid om een deel van het gebied te herinrichten en nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken. Voor het andere deel van het gebied is het bestemmingsplan geactualiseerd. De nieuwe ontwikkelingen betreffen in het kort een hotel met ten hoogste 50 kamers, 150 appartementen en een jachthaven met ten hoogste 90 ligplaatsen. De bestaande jachthaven wordt heringericht. Per saldo komen er 44 ligplaatsen bij. Daarnaast wordt een centrumgebouw met onder andere een zwembad en wellness gerealiseerd en komt aan de binnenrand van het bestaande parkeerterrein een overdekte botenstalling. Daarvoor wordt de bestaande openbare ruimte heringericht, worden de bestaande openbare parkeerplaatsen verplaatst en wordt het totale aantal parkeerplaatsen uitgebreid.

Wat houdt het beeldkwaliteitsplan in?

In het bestemmingsplan “Workum – recreatiegebied it Soal” is sprake van een aantal ontwikkelingen, die effect hebben op de beeldkwaliteit. Daarom is hiervoor het beeldkwaliteitsplan “Recreatiegebied it Soal Workum” opgesteld. Deze doorloopt de inspraakprocedure conform de gemeentelijke inspraakverordening en vormt het toetsingskader voor mgevingsvergunningaanvragen voor het bouwen en het kader voor het ontwerpen van de openbare ruimte. Het beeldkwaliteitsplan zal na vaststelling door de gemeenteraad worden toegevoegd aan de bestaande ‘Welstandsnota gemeente Súdwest-Fryslân.

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?

Het ontwerp van dit bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan kunt u inzien vanaf 28 juni 2019 tot en met 8 augustus 2019. Dit kan bij de gemeentelijke loketten in Bolsward en Sneek.

Beide ontwerpplannen zijn ook te bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.1900.2018westBPitsoal-ontw

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de bovengenoemde inzagetermijn kan iedereen schriftelijk:

  • 1.

    zijn zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan;

  • 2.

    een inspraakreactie indienen over het ontwerpbeeldkwaliteitsplan.

 

De zienswijzen en/of inspraakreactie kunt u sturen naar de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân, Postbus 10.000, 8600 HA te Sneek.

Wilt u uw zienswijze en/of inspraakreactie mondeling geven? Dat kan door het maken van een afspraak met mevrouw L. van der Bijl van Team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische Zaken via het algemeen telefoonnummer 140515. U moet dit doen vóór 26 juli.

 

Naar boven