Ontwerpbestemmingsplan Rijnpark en ontwerpbesluit Vaststellen hogere waarde Wet geluidhinder Rijnpark

Logo Alphen aan den Rijn

Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat op 18 juni 2019 het ontwerpbestemmingsplan Rijnpark is vastgesteld.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Bij besluit van 15 december 2016 heeft de raad het bestemmingsplan Rijnpark vastgesteld. Tegen dit besluit zijn een aantal beroepschriften ingediend die gegrond zijn verklaard. Dit heeft ertoe geleid dat het bestemmingsplan op diverse punten is vernietigd en het bestemmingsplan opnieuw in procedure moet worden gebracht. De vernietigde punten zijn hersteld. In verband met de geurcontour van Latexfalt is het stedenbouwkundig plan iets aangepast, waardoor alle woningen buiten deze contour liggen. Dit is vertaald naar een nieuw ontwerpbestemmingsplan Rijnpark.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied ligt aan de oostzijde van de kern Koudekerk aan den Rijn. Het gaat grofweg om het gebied tussen de huidige woonbebouwing aan de oostzijde van Koudekerk tot het bedrijventerrein Hoogewaard.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Iedereen kan het ontwerpbestemmingsplan, met identificatienummer NL.IMRO.0484.KKrijnpark-ON01 met de bijbehorende bestanden van 27 juni 2019 tot en met 7 augustus 2019, gedurende zes weken, inzien bij de informatiebalie in het gemeentehuis. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal inzien op via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u reageren?

Binnen bovenstaande termijn van tervisielegging kan iedereen digitaal, schriftelijk of mondeling gemotiveerd een zienswijze over het ontwerpplan bij de gemeenteraad indienen.

Digitaal kan dat via het formulier ‘Zienswijze bestemmingsplan indienen’, te raadplegen via www.alphenaandenrijn.nl/Onlineregelen/Zienswijze_bestemmingsplan_indienen. Hiervoor heeft u DigiD nodig of u vult uw organisatiegegevens in. In het formulier moet u duidelijk aangeven dat het om het bestemmingsplan Rijnpark gaat met zaaknummer 255750.

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw reactie moet u duidelijk uw naam, adres en contactgegevens vermelden en aangeven dat het om het bestemmingsplan Rijnpark gaat met zaaknummer 255750. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Officemanagement Ruimte op telefoonnummer 14 0172. Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan.

Procedure

Als u een schriftelijke of mondelinge zienswijze en/of bedenking hebt gegeven, ontvangt u een nota waarin alle ingekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. De reacties worden verwerkt in het definitieve bestemmingsplan. Na vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad kunt nog beroep instellen bij de Raad van State. Hoe en wanneer, wordt later bekend gemaakt.

Bekendmaking Ontwerpbesluit Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn zijn van plan het volgende besluit te nemen:

Het vaststellen van hogere geluidswaarden voor de locatie Rijnpark in Koudekerk aan den Rijn.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Dit ontwerpbesluit en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 27 juni 2019 gedurende zes weken ter inzage bij de gemeente Alphen aan den Rijn.

Dit ontwerpbesluit is geregistreerd onder kenmerk 2019445777.

Hoe kunt u reageren?

U kunt uw schriftelijke zienswijzen over een ontwerpbesluit gedurende deze periode bij Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn indienen, per adres Omgevingsdienst Midden-Holland, Postbus 45, 2800 AA Gouda. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst Midden-Holland (telefoon 088 - 54 50 000). Uw zienswijzen kunnen tevens per e-mail worden ingediend via info@odmh.nl.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen naar voren brengen over een ontwerpbesluit, kunnen later beroep instellen tegen een definitief besluit.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 26 juni 2019

Naar boven