Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Loswal’, Kapelle

Logo Kapelle

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken op grond van artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van donderdag 27 juni 2019 tot en met woensdag 6 augustus voor een ieder ter inzage ligt: een ontwerp van het bestemmingsplan ‘Loswal’

 

Plangebied

Het plangebied ligt aan de Kaai aan het kanaal door Zuid-Beveland, ten oosten van Schore en ten noorden van Hansweert. De loswal ligt deels op het grondgebied van de gemeente Reimerswaal en deels op grondgebied van de gemeente Kapelle. Het bestemmingsplan ‘Loswal’ wordt gezamenlijk met de gemeente Reimerswaal opgesteld ter actualisatie van de geldende bestemmingsplannen.

 

Hoofdlijnen van het plan

Het ontwerpbestemmingsplan regelt het voortgezet gebruik van de aanwezige bedrijven, waarbij de bestaande rechten worden gerespecteerd. De aanwezige woningen blijven bestaan, waarbij het woon- en leefklimaat niet achteruit gaat. De grens van de zone industrielawaai blijft gebaseerd op de bestaande woningen. De geluidsruimte voor de bedrijven bedraagt 50 dB(A) op de gevels van de woningen.

 

Het plan inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien op het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle. Deze stukken zijn tevens als PDF bestand te raadplegen op de gemeentelijke website www.kapelle.nl. Een volledig digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan, met code NL.IMRO.0678.loswal2019-OW01 is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Reageren

Een ieder kan gedurende bovengenoemde termijn van zes weken een (gemotiveerde) zienswijze indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan de gemeente Kapelle, Postbus 79, 4420 AC te Kapelle. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 14 0113. Voor burgers bestaat er ook de mogelijkheid om digitaal een zienswijze in te dienen. Kijk hiervoor op www.kapelle.nl/zienswijze. U dient dan wel over een DigiD te beschikken. Het indienen van een zienswijze per e-mail is niet mogelijk.

 

Kapelle, 26 juni 2019

Burgemeester en wethouders van Kapelle

Naar boven