Ontwerpbestemmingsplan ‘Paraplubestemmingsplan parkeren’

Logo Gorinchem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van woensdag 26 juni 2019 tot en met dinsdag 6 augustus 2019  voor een ieder ter inzage ligt:

 

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Paraplubestemmingsplan parkeren’ evenals de daarop betrekking hebbende stukken.

(identificatienummer NL.IMRO.0512.BP2017177-3001)

 

Het plangebied (4201, 4202, 4203, 4204, 4205, 4206, 4207, 4208 en 4213) van dit bestemmingsplan omvat alle gronden behorende tot de gemeente Gorinchem waar momenteel nog geen parkeerregeling juridisch-planologisch is vastgesteld. Voor de exacte begrenzing van het plangebied wordt verwezen naar de verbeelding van dit ontwerp paraplubestemmingsplan.

 

Het bestemmingsplan is opgesteld om parkeerbeleid te verankeren in alle bestemmingsplannen. In diverse nieuwe bestemmingsplannen is dit al opgenomen maar in de oudere plannen nog niet. In dit ontwerpplan wordt voor alle gronden behorende tot de gemeente Gorinchem, waar momenteel nog geen parkeerregeling juridisch-planologisch is vastgesteld, een gelijkluidende regeling voorgesteld. Deze regeling verwijst naar het parkeerbeleid dat is vastgelegd in de nota “Parkeernormen Gorinchem, juni 2019”.

Met het ontwerpbestemmingsplan “Paraplubestemmingsplan Parkeren” en het parkeerbeleid worden de parkeernormen die wij op basis van de Kencijfers parkeren en verkeersgeneratie’ van het CROW (publicatie 317) hanteerden op een nieuwe manier juridisch geborgd.

 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf woensdag 26 juni 2019 tot en met dinsdag 6 augustus 2019 tijdens de openingstijden ter inzage in de informatiehoek van het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Gorinchem.

 

Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zienswijzen

Gedurende de hierboven genoemde periode kan door  iedereen zowel een schriftelijke als een mondelinge zienswijze naar voren worden gebracht.

Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Gorinchem, Postbus 108, 4200 AC Gorinchem. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijzen en het plan waarop de zienswijze betrekking heeft.

Voor het mondeling naar voren brengen van uw zienswijzen of informatie over het ontwerp bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer Van der Werff van het team Stadsontwikkeling, via telefoonnummer 0183 – 65 93 05. E-mailen kan naar p.vanderwerff@Gorinchem.nl.  

Gorinchem 25 juni 2019

Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling gemeente Gorinchem,

Namens deze:

P.P. van der Werff

Naar boven