Verkeersbesluit Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken – Van Heeckerenskamp

Logo Hattem

Het college van burgemeester en wethouders van Hattem;

 

Gelet op:

  • -

    de bepalingen van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW);

  • -

    de bepalingen van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV 1990);

  • -

    de bepalingen van het Besluit Administratieve Bepalingen Inzake het Wegverkeer (BABW).

     

Overwegende dat :

  • -

    in verband met mobiliteitsproblemen van aanvrager het gewenst is dat in de nabijheid van de woning een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aanwezig is;

     

  • -

    aanvrager in het bezit is van een gehandicaptenparkeerkaart;

     

  • -

    gebleken is dat de aangewezen plaats de meest geschikte locatie is;

     

  • -

    de Van Heeckerenskamp in het beheer is bij de gemeente Hattem en dat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hattem op basis van hetgeen is gesteld in artikel 18, lid 1 onder d van de WVW 1994 bevoegd is tot het nemen van verkeersmaatregelen;

     

  • -

    de Eenheid Realisatie & Beheer door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hattem gemandateerd is voor het nemen van verkeersbesluiten;

     

  • -

    gelet op hetgeen gesteld in artikel 12 van het BABW en artikel 15 van de WVW, voor de hiervoor omschreven verkeersmaatregelen een verkeersbesluit moet worden genomen;

     

  • -

    gelet op artikel 24 van Besluit Administratieve Bepalingen Wegverkeer (BABW) overleg is gevoerd met de gemandateerde verkeersadviseur van de Politie, eenheid Oost Nederland, District Noord en Oost Gelderland.

     

Besluit:

 

Nabij de woning van aanvrager in de Van Heeckereenskamp (zie voor locatie bijgevoegde situatiefoto) een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken te realiseren door plaatsing van het bord E6 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, met een onderbord waarop het kenteken staat vermeld van het motorvoertuig dat bij de aanvrager in gebruik is. Deze parkeerplaats aan te duiden met behulp van een markering op het wegdek.

 

Dit besluit treedt op 1 juli 2019 in werking.

 

Situatietekening en foto

 

 

 

Hattem, 14 juni 2019

 

Hoogachtend,

namens het college van burgemeester en wethouders van Hattem,

 

Eenheid Realisatie & Beheer.

 

Mededelingen

 

Bezwaar- of beroepsclausule

Bekendmaking van het verkeersbesluit geschiedt digitaal door in de Staatscourant (www.zoek.officielebekendmakingen.nl). Het besluit ligt na publicatiedatum gedurende zes weken ter inzage op het Stadhuis, Markt 1, Hattem.

Bezwaar

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na publicatiedatum bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Hattem. Hiervoor dient een bezwaarschrift te worden ingediend dat naam en adres, dagtekening, kenmerk of omschrijving van het besluit en de gronden van het bezwaar moet bevatten.

 

Mits tijdig bezwaar is gemaakt, kan aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, Walburgstraat 2-4, 6811 CD Arnhem, worden verzocht om met betrekking tot het besluit een voorlopige voorziening te treffen.

 

Een bezwaarschrift kan door inwoners van de gemeente Hattem ook digitaal worden ingediend. Ga naar https://www.hattem.nl/Bestuur_en_organisatie/Regelgeving_en_verordeningen/Bezwaar_beroep_en_klachten/Bezwaarschrift_indienen. Hier treft u alle informatie aan. Voor het digitaal indienen van een bezwaarschrift heeft u een DigiD inlogcode nodig.

 

Inlichtingen

 

Voor inlichtingen over dit besluit en de procedure kunt u zich wenden tot de Eenheid Realisatie & Beheer van de gemeente Hattem.

 

Naar boven