Kennisgeving bestemmingsplan ‘Korrelbeton, fase 1’

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 28 juni 2019 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 8 augustus 2019) het ontwerpbestemmingsplan ‘Korrelbeton, fase 1’ (NL.IMRO.0599.BP2124Korrelbeton-on01) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

 

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Het plangebied bevindt zich aan de zuidzijde van de kern Hoek van Holland. Aan de noordoostzijde wordt het plangebied begrensd door de Prins Hendrikstraat. Aan de zuidwestzijde wordt de grens gevormd door de Jolinkstraat. De overige grenzen van dit bestemmingsplan worden gevormd door de aanwezige perceelsgrenzen.

 

Dit bestemmingsplan maakt fase 1 van de herontwikkeling van het Korrelbeton-complex in Hoek van Holland mogelijk. Fase 1 betreft de meest westelijke bouwblokken gelegen aan de Prins Hendrikstraat en de Jolinkstraat. Deze bouwblokken met 66 woningen zijn reeds gesloopt. De herontwikkeling behelst de realisatie van maximaal 76 nieuwe levensloopbestendige sociale huurappartementen.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u mevrouw W.H.M. van der Zwan op 06-10965074 bellen.

 

Informatieavond

Op 9 juli 2019 wordt in het wijkcentrum De Hoekstee. Mercatorweg 50, 3151 CJ Hoek van Holland van 17.00 uur tot 19.00 uur een informatieavond gehouden over het ontwerpbestemmingsplan. De informatieavond kent geen vast programma. U kunt op elk tijdstip tussen 17.00 uur en 19.00 uur binnenkomen en het ontwerpbestemmingsplan inzien. Er zijn verschillende ambtenaren aanwezig aan wie u vragen kunt stellen over de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage ligt.

 

Rotterdam, 26 juni 2019

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

Mevr. H.M. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven