Parkeerverbod Steenen Hoofd.

Logo Breda

 

Z2019-003249 d.d. 21 juni 2019.

 

Burgemeester en wethouders van Breda

 

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

 

Het Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019, vastgesteld door burgemeester en wethouders op 15 januari 2019, van kracht geworden op 24 januari 2019, inzake de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten.

 

Overwegende:

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit genomen worden voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Uit het oogpunt van:

• Het verzekeren van de veiligheid op de wegen

• Het beschermen van de weggebruikers en passagiers

• Het in standhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan

• Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade

 

Is het gewenst om

Een parkeerverbod in te stellen op een gedeelte van het Steenen Hoofd. Een en ander zoals weergegeven op de bijgevoegde tekening ‘Steenen Hoofd parkeerverbod’ met tekeningnummer 311048.

 

Motivering

 

Het Steenen Hoofd is een doodlopende weg op het industrieterrein de Krogten. Nabij de Mark maakt de weg een haakse bocht richting het laatste gedeelte van de straat. Dit gedeelte van de straat wordt veelvuldig bereden door betonmixers die een bestemming aan het einde van de straat hebben.

 

Incidenteel worden voertuigen in de bocht geparkeerd waardoor de situatie onoverzichtelijk wordt. Recentelijk heeft zich een ernstig incident voorgedaan met een geparkeerd voertuig. Om de verkeersveiligheid op dit weggedeelte te waarborgen is besloten een parkeerverbod in te stellen op dit gedeelte van het Steenen Hoofd.

 

Het bord E1, parkeerverbod, wordt aan beide zijden van de weg geplaatst. Het begin/einde van het parkeerverbod ligt net na de in- en uitrit van Steenen Hoofd nummer 63 en net voor de eerste in- en uitrit na de bocht in het Steenen Hoofd. Een en ander zoals opgenomen op de tekening ‘Steenen Hoofd parkeerverbod’ met tekeningnummer 311048.

 

Belangenafweging

 

Het parkeerverbod op het Steenen Hoofd wordt ingesteld in het belang van de verkeersveiligheid en het voorkomen van hinder en schade. Het parkeerverbod wordt op een beperkt gedeelte van het Steenen Hoofd ingesteld. Op het Steenen Hoofd is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar om de vervallen parkeergelegenheid op te vangen.

 

Het college heeft de belangen van verkeersveiligheid en het voorkomen van hinder en schade laten prevaleren boven de belangen van weggebruikers om op het betreffende gedeelte van het Steenen Hoofd te kunnen parkeren.

 

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de politie Zeeland, West-Brabant.

 

Besluiten

I. Een parkeerverbod in te stellen op het Steenen Hoofd op het gedeelte tussen de in- en uitrit van Steenen Hoofd nummer 63 tot net voor de eerste in- en uitrit na de bocht in de Steenen Hoofd. Bij het begin/einde van het parkeerverbod wordt aan beide zijden van de weg het bord E1, parkeerverbod, geplaatst.

 

II. Een en ander overeenkomstig tekening, ‘Steenen Hoofd parkeerverbod ’ met tekeningnummer 311048, welke onderdeel uitmaakt van dit besluit.

 

III. De datum van openbaarmaking van dit verkeersbesluit te bepalen op 21 juni 2019.

 

 

Breda, 21 juni 2019.

 

 

Hoogachtend,

burgemeester en wethouders van Breda,

namens dezen,

Medewerker beleid & advies

 

 

A. Kuijpers.

 

Ter inzage

Het verkeersbesluit is voor een ieder in te zien via www.officielepublicaties.nl en www.overheid.nl. Nadere informatie kan worden ingewonnen bij Dhr. A. van Raam via telefoonnummer 14 076.

 

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, hiertegen binnen zes weken na de dag waarop dit besluit bekend is gemaakt, een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van Burgemeester en Wethouders van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda. Het maken van bezwaar schorst niet de werking van dit besluit.

 

Het bezwaarschrift moet ten minste bevatten:

a. naam en adres

b. de dagtekening

c. omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift gericht is; Verkeersbesluit ‘Parkeerverbod Steenen Hoofd’

d. de gronden van het bezwaar

U wordt verzocht, indien mogelijk, een kopie van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, mee te zenden.

Indien een bezwaarschrift is ingediend kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank binnen het rechtsgebied waar de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft, een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening (waaronder schorsing) indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor de behandeling van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

 

Bijlagen onderdeel uitmakend van die besluit

Tekening ‘Steenen Hoofd’ met tekeningnummer 311048.

 

Naar boven