Aanwijzing parkeerverbodzone vrachtauto’s en andere grote voertuigen voor wegen binnen de bebouwde kom Borger

Logo Borger-Odoorn

 

Burgemeester en wethouders zijn van plan op grond van artikel 5:8 van de Algemene plaatselijke verordening (Apv) en in navolging van Nieuw-Buinen en Buinerveen een parkeerverbodzone voor vrachtauto’s aan te wijzen voor Borger. Alle voor het openbaar verkeer openstaande wegen en paden binnen de bebouwde kom zullen eronder vallen.

Het parkeerverbod zal gelden voor werkdagen van 18.00 tot 08.00 uur en in het gehele weekend

Onder vrachtauto’s worden verstaan grote voertuigen, inbegrepen de lading, die een lengte hebben van meer dan 6 meter, of een hoogte van meer dan 2,4 meter. Het verbod wordt niet van toepassing overdag op werkdagen van maandag tot en met vrijdag, dagelijks van 08.00 tot 18.00 uur. Parkeren wordt dus ’s avonds, ’s nachts en in de weekends verboden.

Bedrijventerrein De Strengen valt niet onder het verbod

Bedrijventerrein De Strengen valt buiten het verbod. Dit bedrijventerrein maakt ook geen deel uit van de bebouwde kom. Om langs wegen op De Strengen te parkeren is nu geen ontheffing nodig, ook na aanwijzing niet. Voor wegen binnen de bebouwde kom kan in uitzonderlijke gevallen en om dringende redenen een ontheffing worden verleend.

Ter inzage legging en zienswijzen

Voordat een definitief besluit wordt genomen liggen het ontwerp-aanwijzingsbesluit met bijbehorende stukken van woensdag 23 januari 2019 tot en met dinsdag 19 februari 2019 tijdens openingsuren ter inzage in het gemeentehuis bij het Klant Contact Centrum (KCC). Ook de bijbehorende komkaart ligt ter inzage. Dit zijn overigens de stukken, die u ook op deze pagina als bijlagen kunt raadplegen. Belanghebbenden kunnen binnen genoemde termijn schriftelijk hun zienswijze kenbaar maken over het voorgenomen parkeerverbod.

 

Naar boven