Gemeente Leudal - Tijdelijke verkeersmaatregelen i.v.m. Solar weekend Festival 2019 te Roermond

Logo Leudal

Verkeersbesluit TVB.2019/064

Burgemeester en wethouders van Leudal

Overwegende dat:

door de heer M. de Boer, namens Traffic Support Events B.V., er een verzoek is ingediend om een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen te treffen voor het Solar weekend Festival te Roermond. Het Solar weekend Festival vindt plaats van 1 tot en met 4 augustus 2019 en wordt georganiseerd door Extrema.

de tijdelijke verkeersmaatregelen betreffen:

  • -

    het instellen van een verbod stil te staan op de Roermondseweg, de Kanaalweg-West, de Rijksweg en de Beurik te Horn;

  • -

    het instellen van een snelheidsbeperking van 50 km/u op de Roermondseweg en de Kanaalweg-West in Horn;

  • -

    het afsluiten van het fiets-/bromfietspad op de Kanaalweg-West in Horn.

op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 er een verkeersbesluit moet worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het BABW genoemde verkeerstekens, alsmede voor de onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Gelet op:

de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht.

dat de Kanaalweg-west, een gedeelte van de Roermondseweg en een gedeelte van de Rijksweg zijn gelegen buiten de bebouwde kom van de kern Horn en dat een gedeelte van de Roermondseweg is gelegen buiten de bebouwde kom van de kern Haelen.

dat de Beurik en een gedeelte van de Rijksweg gelegen zijn binnen de bebouwde kom van de kern Horn.

dat alle bovengenoemde wegen onder beheer staan van de gemeente Leudal.

de Roermondseweg, de Kanaalweg-West, de Rijksweg en de Beurik wegen zijn als bedoeld in artikel 18 lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994. Het college van de gemeente Leudal is derhalve bevoegd tot het nemen van het verkeersbesluit.

Uit het oogpunt van:

• het verzekeren van de veiligheid op de weg;

• het beschermen van de weggebruikers en passagiers;

• het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

• het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.

Is het gewenst :

dat het voor de doorstroming van het verkeer wenselijk is dat er op de wegen Roermondseweg te Haelen en de Roermondseweg, Kanaalweg-West, Rijksweg en Beurik te Horn een verbod tot stil te staan wordt ingesteld.

dat parkeren mogelijk is in speciaal daarvoor gerealiseerde parkeerplaatsen in de weilanden welke zijn gelegen aan de Roermondseweg in Haelen, Roermondseweg in Horn, op de hoek Roermondseweg/Kanaalweg-West in Horn en aan de Kanaalweg in Beegden.

dat er op Kanaalweg-West een tijdelijke halte wordt ingericht voor de pendeldienst. Het fiets-/bromfietspad zal worden gebruikt voor de opstelling van bezoekers aan het Solar festival die gebruik maken van de pendeldienst. Hierdoor is het voor fietsers en/of bromfietsers niet mogelijk om gebruik te maken van het fiets-/bromfietspad op de Kanaal-West in Horn.

De snelheid op een gedeelte van de Roermondseweg en op de Kanaalweg-West zal verlaagd worden van 80 km/u naar 50 km/u. Deze snelheidsbeperking is gewenst vanwege de hoge aantallen voetgangers die naar het Solar weekend Festival willen of afkomstig zijn van het festival en die daarbij gebruik willen maken van de pendeldienst van en naar de parkeerplaatsen.

dat de duur van de maatregelen beperkt dient te worden tot de duur van het Solar weekend Festival.

Gehoord:

overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de politie Limburg.

Besluiten:

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om:

 

  • 1.

    door plaatsing van bord E2 van bijlagen 1 van Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 een verbod stil te staan in te stellen op de navolgende wegen in Horn en Haelen, namelijk:

    - de Roermondseweg vanaf de Kanaalweg-West tot aan de Broekweg;

    - de Kanaalweg-West;

    - de Rijksweg vanaf de Roermondseweg tot aan de Beurik;

    - de Beurik vanaf de Rijksweg tot aan de Kaskettenweg.

  • 2.

    door plaatsing van bord A1-50 van bijlagen 1 van Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 een snelheidsbeperking in te stellen op de navolgende wegen in Horn, namelijk:

    - de Kanaalweg-West;

    - de Roermondseweg vanaf de parkeerplaats P3 tot aan de Kanaalweg-West.

  • 3.

    door plaatsing van bord C15 van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 een gesloten verklaring in te stellen op het fiets-/bromfietspad van de Kanaalweg-West in Horn.

  • 4.

    te bepalen dat de onder lid 1, lid 2 en lid 3 bedoelde tijdelijke verkeersmaatregelen uitsluitend gelden van donderdag 1 augustus 2019 tot en met maandag 5 augustus 2019, of zoveel langer dan wel korter dan noodzakelijk is.

  • 5.

    de verkeersborden voor de tijdelijke verkeersmaatregelen worden door Traffic Support Events, op de aangegeven locaties naast de weg, zoals aangegeven op de bijgevoegde tekening. Traffic Support dient de verkeersborden in werking te laten treden door het verkeersbord zichtbaar voor de weggebruikers te maken. Tussentijds dienen er door Traffic Support Events controles plaats te vinden of de borden nog goed staan. 

De locatie van de diverse tijdelijke verkeersmaatregelen zijn aangegeven op de bij dit besluit behorende en zodanig gewaarmerkte tekening.

 

Heythuysen, 21 juni 2019

 

Namens het college van burgemeester en wethouders van Leudal,

     

Ing. B.W.G. Majolée

Teamleider Beheer Openbare Ruimte en Toezicht & Handhaving

    

Bijlagen:

  • 1.

    Tekeningen project Solar weekend Festival, kaart 2, kaart 3 en kaart 5 versie 3 behorend bij dit verkeersbesluit  

Inwerkingtreding besluit

Dit besluit treedt in werking door publicatie in de Staatscourant (www.officielebekendmakingen.nl).

Bezwaar en voorlopige voorziening:

Tegen het besluit staat bezwaar open. Heeft u opmerkingen, vragen of wilt u meer weten over dit besluit, bel dan met mevrouw Smeets, 0475 – 85 90 00. Vindt u dat het besluit onjuist is, dien dan binnen zes weken een bezwaarschrift in en stuur dit naar burgemeester en wethouders van Leudal, postbus 3008, 6093 ZG Heythuysen. Weet u niet zeker of u deze bezwaarschriftenprocedure wilt volgen of wilt u met ons overleggen over de oplossing voor uw probleem? Neem dan contact met ons op. Let op: overleg zo nodig hoe u de bezwaartermijn van zes weken veilig kunt stellen.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en tenminste het volgende te bevatten:

  • 1.

    de naam en het adres van de indiener(s);

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, en

  • 4.

    de gronden van het bezwaar (motivering)

 

Indien een bezwaarschrift is ingediend is het mogelijk om daarnaast een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen. Een dergelijk verzoek dient te worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Het verzoek dient te zijn ondertekend en tenminste het volgende te bevatten:

  • 1.

    de dagtekening van het bezwaar;

  • 2.

    vermelding van de datum van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt;

  • 3.

    een opgave van de redenen waarom men zich met het besluit niet kan verenigen.

    Bij het verzoek dient voorts een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. Zo mogelijk wordt tevens een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft overgelegd.

    Naar aanleiding van het verzoek kan de bevoegde voorzieningenrechter een voorlopige voorziening treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

     

    Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven. De griffier van de betrokken Rechtbank wijst de verzoeker na de indiening van diens verzoek op de verschuldigdheid van het griffierecht en bericht de verzoeker binnen welke termijn en op welke wijze het verschuldigd griffierecht moet worden voldaan.

 

Ingevolge het bepaalde in artikel 7:15 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u voordat het bestuursorgaan op uw bezwaar heeft beslist verzoeken om vergoeding van de in verband met het bezwaar gemaakte kosten.

 

Naar boven