Gemeente Tynaarlo - bestemmingsplan Esweg 74 Eelde vastgesteld

Logo Tynaarlo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken bekend dat de gemeenteraad op 11 juni 2019 het bestemmingsplan ‘Esweg 74 Eelde’ (NL.IMRO.1730.BPPHEsweg74-0401) heeft vastgesteld.

Inhoud

In het bestemmingsplan van Groote Veen Eelde heeft de kavel aan Esweg 74 de bestemming woongebied. De uitwerking gaat uit van de bouwmogelijkheid van één woning op dit perceel. In de regels is vermeld dat het aantal woningen voor deze kavel niet meer mag bedragen dan het bestaande aantal woningen. Vanwege dat het perceel niet eerder bebouwd is geweest, is het op basis van die regel niet mogelijk om een woning te bouwen. Voorliggend bestemmingsplan regelt nu dat deze kavel alsnog met één woning kan worden bebouwd en sluit hiermee aan op de oorspronkelijke bebouwingsregels uit het bestemmingsplan Groote Veen voor woningen aan de Esweg.

Tijdens de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan zijn er drie zienswijzen ontvangen, welke zijn beantwoord de zienswijzennota. Dit document is toegevoegd aan de bijlagen van het bestemmingsplan. De zienswijzen hebben niet geleid tot wijzigingen in het bestemmingsplan.

Inzien van de stukken

Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 21 juni 2019 tijdens onze openingstijden gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Buiten de openingstijden is inzage van het bestemmingsplan na telefonische afspraak mogelijk.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl Voor het raadplegen van dit plan op de landelijke website kunt u gebruik maken van de imrocode (planID) NL.IMRO.1730. BPPHEsweg74-0401

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunt u een beroepschrift tegen het bestemmingsplan indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500EA Den Haag), wanneer u:

• Belanghebbende bent die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht.

• Belanghebbende bent die niet eerder een zienswijze heeft ingediend en redelijkerwijs kunt aantonen dat u niet in staat bent geweest tijdig een zienswijze in te dienen.

 

Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u – als onverwijlde spoed dit vereist – de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op het (dat) verzoek is beslist.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662

Naar boven