Bestemmingsplan ‘Passantenhaven bij station Sassenheim’ vastgesteld

Logo Teylingen

De gemeenteraad van Teylingen heeft op 7 juni 2019 het bestemmingsplan ‘Passantenhaven bij station Sassenheim’ gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen.

Inhoud plan

Achter de parkeergarage bij station Sassenheim ligt de Zandsloot, welke in directe verbinding staat met de Kagerplassen. Op deze plek realiseren we 14 ligplaatsen voor waterrecreanten, die passanten kunnen ophalen en afzetten bij het station. Passanten mogen maximaal enkele uren aanleggen. Daarmee wordt het recreatief transferium op de stationslocatie Sassenheim compleet gemaakt. Om dit mogelijk te maken, heeft het college van burgemeesters en wethouders besloten op 29 januari 2019 om het ontwerpbestemmingsplan ‘Passantenhaven bij station Sassenheim’ ter inzage te leggen.

Wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn de volgende wijzigingen aangebracht in het bestemmingsplan.

 

  • 1.

    In de ‘Notitie verlichting Passantenhaven te Sassenheim en vleermuizen’ (bijlage van de toelichting). is op pagina 1 een tekstuele aanpassing gedaan over de beschrijving van het plangebied

  • 2.

    In de ‘Notitie verlichting Passantenhaven te Sassenheim en vleermuizen’ (bijlage van de toelichting). Is op pagina 2 een foutieve verwijzing naar het adviesrapport ‘aangepast advies’ van adviesbureau Mertens uit september 2018 gecorrigeerd naar ‘aanvullend advies’ van de Omgevingsdienst West- Holland.

  • 3.

    In de ‘Notitie verlichting Passantenhaven te Sassenheim en vleermuizen’ (bijlage van de toelichting) is op pagina 6 de literatuurlijst gecorrigeerd omdat hierin verkeerde verwijzingen waren opgenomen. 

    Ter inzage

Het raadsbesluit met het vastgestelde bestemmingsplan ligt van donderdag 27 juni 2019 tot en met donderdag 9 augustus 2019 ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor in Sassenheim.

 

Inzien

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan inzien op het Gemeentekantoor in Sassenheim.

De digitale versie van dit ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.teylingen.nl onder– “Inwoners en ondernemers“- “Bouwen en wonen” – “Bestemmingsplannen” –“Sassenheim“- “Passantenhaven bij station Sassenheim”  vindt u een link naar het digitale vastgestelde bestemmingsplan. Daarnaast vindt u een link naar de authentieke digitale bestanden.

 

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden gedurende de periode van vrijdag 28 juni 2019 tot en met donderdag 9 augustus 2019 beroep instellen bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Dit geldt alleen voor:

  • 1.

    Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan

  • 2.

    Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tij­dig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • 3.

    Iedere belanghebbende wat betreft de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststel­ling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aange­bracht. 

    Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

     

    Het vaststellingsbesluit treedt op vrijdag 10 augustus 2019 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

 

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Fedor Jansen van de afdeling Ruimte via 14-0252 of via de email: f.jansen@hltsamen.nl.

  

Naar boven