Vaststelling Bestemmingsplan Kanaaldijk 11 en besluit hogere waarden

Logo Waddinxveen

De gemeenteraad van Waddinxveen heeft op 12 juni 2019 het bestemmingsplan ‘Kanaaldijk 11’ ongewijzigd vastgesteld.

Het Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Bouw (SPB) is gevestigd aan de Maarten Schoutenstraat 6 in Waddinxveen. De huidige vestiging is verouderd en te krap om te kunnen inspelen op het groeiend aantal leerlingen die kiezen voor het Voortgezet Middelbaar Beroepsonderwijs. Het SPB heeft daarom besloten een nieuw schoolgebouw te realiseren. De keuze is gevallen op een locatie nabij het Coenecoop College, zodat leerlingen van deze school ook gebruik kunnen maken van deze nieuwe locatie aan de Kanaaldijk 11.

De beoogde nieuwbouw voorziet in 8 leslokalen verdeeld over drie verdiepingen en vier werkruimten voor circa 250 leerlingen met de mogelijkheid het schoolgebouw in de toekomst te kunnen uitbreiden. De beoogde nieuwbouw past niet in het geldende bestemmingsplan Coenecoop, omdat de gronden zijn bestemd voor bedrijfsdoeleinden. Met dit bestemmingsplan wordt de voorgenomen nieuwbouw gefaciliteerd. In de onderstaande afbeelding wordt de globale begrenzing van het plangebied aangegeven. Voor de exacte begrenzing wordt verwezen naar het bestemmingsplan.

Globale begrenzing plangebied aangegeven met een rechthoek

Het ontwerpbestemmingsplan heeft gedurende zes weken ter inzage gelegen van 28 februari tot en met 10 april 2019. Er is een zienswijze ontvangen die niet tot wijzigingen in de juridische onderdelen van het bestemmingsplan heeft geleid. Voor de exacte beantwoording van de zienswijze wordt verwezen naar de nota van beantwoording. Ambtshalve zijn er geen redenen om het bestemmingsplan aan te passen. Het bestemmingsplan voldoet aan de wettelijke, beleidsmatige en digitale eisen.

Terinzagelegging bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het bestemmingsplan zelf (inclusief de Nota van beantwoording zienswijzen) liggen met ingang van 20 juni 2019 gedurende zes weken (tot en met 31 juli 2019) ter inzage. De stukken kunt u raadplegen via de volgende link naar de gemeentelijk website: www.waddinxveen.nl/bestemmingsplannen. U kunt het bestemmingsplan ook raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.0627.BPkanaaldijk11-0401).

Beroep

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet in staat zijn geweest om een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan in te dienen, kunnen binnen de bovengenoemde termijn schriftelijk beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Het beroepschrift dient in tweevoud gezonden te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Ook voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de vermelde beroepstermijn. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Besluit Hogere waarden

Gelijktijdig met dit bestemmingsplan ligt het besluit Hogere Waarden voor het bestemmingsplan ‘Kanaaldijk 11’ ter inzage. In die publicatie is aangegeven op welke wijze u beroep en een voorlopige voorziening kunt instellen.

Meer informatie

Voor meer informatie over het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het bestemmingsplan zelf kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte via het telefoonnummer 14 0182 of via het e-mailadres ro@waddinxveen.nl.

Waddinxveen, 19 juni 2019

Naar boven