Ontwerp “Wijzigingsplan Kerkwijk 40 Berlicum” (art. 3.6 lid 1a Wro)

Logo Sint-Michielsgestel

Burgemeester en wethouders maken bekend dat conform artikel 3.9a lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerp “Wijzigingsplan Kerkwijk 40 Berlicum” ter inzage wordt gelegd.

 

Aan de Kerkwijk 40 te Berlicum bevindt zich een voormalig verzorgingstehuis, bestaande uit verschillende vleugels met verschillende verdiepingen. Dit complex heeft in de tijd haar functie verloren en is leeg komen te staan. De huidige eigenaar/ontwikkelaar is voornemens de huidige bebouwing te slopen en 32 appartementen te realiseren. In het geldende bestemmingsplan "Hartkamers van Berlicum (2017)" is voor de gronden een wijzigingsbevoegdheid opgenomen.

Inmiddels is het ontwerp “Wijzigingsplan Kerkwijk 40 Berlicum” hiertoe opgesteld.

 

Milieueffectrapportage (M er)

Op 15 januari 2019 heeft het college besloten dat er geen milieueffectrapportage nodig is, omdat:

- de beoogde ontwikkeling onder de drempelwaarden van een Mer-plicht blijft;

- de te verwachten effecten, in combinatie met de te nemen mitigerende maatregelen, ook geen Mer rechtvaardigen.

 

Anterieure overeenkomst

Artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening geeft aan dat het verhaal van kosten over de in het plan of in de vergunning begrepen gronden verzekerd dient te zijn. Tussen de gemeente en de ontwikkelaar is een zogeheten anterieure exploitatie-overeenkomst gesloten. Door middel van deze overeenkomst is het verhaal van kosten anderszins verzekerd.

 

Crisis- en herstelwet

Het ontwerp “Wijzigingsplan Kerkwijk 40 Berlicum” betreft een project als bedoeld in categorie 3.1 van Bijlage I van de Crisis- en herstelwet. De Crisis- en herstelwet is bedoeld voor projecten op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling zoals woningbouw, herontwikkeling van de binnenstad of de herstructurering van bedrijventerreinen. De wet bevat een aantal tijdelijke en permanente maatregelen waardoor procedures eenvoudiger en sneller kunnen verlopen.

In de bekendmaking van het t.z.t. vast te stellen “Wijzigingsplan Kerkwijk 40 Berlicum” zal melding worden gemaakt dat de Chw van toepassing is.

 

Inzagetermijn, procedure en zienswijzen

Vanaf vrijdag 25 januari 2019 tot en met donderdag 7 maart 2019 liggen het ontwerp “Wijzigingsplan Kerkwijk 40 Berlicum” en de hierop betrekking hebbende stukken voor een ieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel.

Buiten de reguliere openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. Daarvoor kunt u bellen naar telefoonnummer (073) 5531626. Het digitale ontwerp “Wijzigingsplan Kerkwijk 40 Berlicum” met bijbehorende stukken kunt u via diverse zoekopties (via kaart, adres of ID-nummer NL.IMRO.0845.WP2019BLCKERKWK40-ON01 raadplegen en downloaden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl of via de volgende directe link/weblocatie:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer#!/idn/NL.IMRO.0845.WP2019BLCKERKWK40-ON01

 

Binnen de genoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder een schriftelijke zienswijze of een (op afspraak te geven) mondelinge zienswijze op het ontwerp “Wijzigingsplan Kerkwijk 40 Berlicum” indienen. Zienswijzen kunnen niet per email worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel, postbus 10.000, 5270 GA Sint-Michielsgestel. Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer T. Diebels, bereikbaar op het telefoonnummer (073) 5531626.

 

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

Sint-Michelsgestel 24 januari 2019

Naar boven