Kennisgeving  Omgevingsvergunning ten behoeve van de gedeeltelijke transformatie van een kantoorgebouw (Zandkasteel) naar woningen, Besluit objectvergunning en Besluit Hogere waarden Wet geluidhinder, Bijlmerplein 888, Amsterdam

Logo Amsterdam

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), artikel 3.31 van de Wet Ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat zij op 13 juni 2019, middels een gecoördineerde voorbereiding als bedoeld in artikel 3.30 e.v. Wro:

 

  • 1.

    met toepassing van artikel 2.12 eerste lid onder 1, sub a, onderdeel 3 van de Wabo een omgevingsvergunning heeft verleend voor het transformeren van een deel (7 torens) van het kantoorgebouw naar 330 appartementen met gemengde voorzieningen (horeca-, maatschappelijke- en parkeervoorzieningen) op de locatie Bijlmerplein 888 te Amsterdam (olo-nummer:3267995, zaaknummer HZ_WABO-2017-013233).

     

    Deze vergunning heeft betrekking op de navolgende aspecten:

    • o

      het bouwen van een bouwwerk (artikel 2.1, eerste lid, onder a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht);

    • o

      het gebruik van gronden of bouwwerken in strijd met een planologische regeling (artikel 2.1, eerste lid, onder c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht), in samenhang met artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, en af wijken van het bestemmingsplan ‘De Amsterdamse Poort’;

    • o

      het slopen, verstoren, verplaatsen of in enig opzicht wijzigen van een gemeentelijk monument of het herstellen, gebruiken of laten gebruiken van een gemeentelijk monument op een wijze waardoor het wordt ontsierd of in gevaar gebracht (artikel 2.2, eerste lid, onder b van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht);

    • o

      het vellen van een houtopstand (artikel 2.2, eerste lid, onder g van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht). 

  • 2.

    een besluit vaststelling hogere grenswaarden heeft genomen als bedoeld in artikel 110 a van de Wet Geluidhinder ten behoeve van de bouw van woningen in 4 van de 7 torens van het te transformeren kantoorgebouw aan het Bijlmerplein 888 te Amsterdam.

     

  • 3.

    heeft besloten dat geen exploitatieplan ex artikel 6.12 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening wordt vastgesteld 

  • 4.

    een objectvergunning heeft verleend als bedoeld in de artikelen 4.2 en 4.3 van de Algemene Plaatselijke Verordening, voor het plaatsen van bouwhekken deels in de openbare ruimte met daarop projectinformatie over sloop- en bouw en het ophangen van borden aan lantaarnpalen in de openbare ruimte met projectinformatie en omleidingsroutes op en nabij de locatie Bijlmerplein 888 te Amsterdam (Registratienummer: Z/17/159887) .

Het besluit omgevingsvergunning, het besluit vaststelling hogere waarden, het besluit objectvergunning en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 20 juni 2019 gedurende zes weken ter inzage bij: 

  • Stadsdeelkantoor Zuidoost, Anton de Komplein 150 

Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken via 14020. 

Een digitale versie van de omgevingsvergunning is te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl(zoek daarbij op NL.IMRO.0363.T1902PBSTD-VG01)    

  • Tegen de omgevingsvergunning kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepsschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

    Beroep is alleen mogelijk voor belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit, of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dat niet hebben gedaan. Het beroep moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 2500 EA Den Haag. Of digitaal via de website https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Hiervoor heeft u een DigiD nodig. Op deze website vindt u ook meer informatie. 

  • Tegen het besluit vaststelling hogere grenswaarde kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepsschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

    Beroep is alleen mogelijk voor belanghebbendendie een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit, of aan wie redelijkerwijs niet kan wordenverweten dat zij dat niet hebben gedaan. Het beroep moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 2500 EA Den Haag. Of digitaal via de website https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Hiervoor heeft u een DigiD nodig. Op deze website vindt u ook meer informatie. 

  • Tegen de objectvergunning kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepsschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

    Beroep is alleen mogelijk voor belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit, of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dat niet hebben gedaan. Het beroep moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 2500 EA Den Haag. Of digitaal via de website https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Hiervoor heeft u een DigiD nodig. Op deze website vindt u ook meer informatie.

 

Crisis- en herstelwet van toepassing

Op beide besluiten is afdeling 6 van hoofdstuk 2 van de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing. Ditheeft onder meer tot gevolg dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen,een beroep niet ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen beroepsgrondenzijn ingediend en de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen wordenaangevuld. Het indienen van een zogenaamde pro-forma beroepschrift is dus niet mogelijk.

 

Amsterdam Zuidoost, 19 juni 2019

College van burgemeester en wethouders

Naar boven