Verkeersbesluit knip Luitgardestraat, Putten

Logo Putten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Putten zijn op grond van artikel 18 lid 1 sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Op grond van artikel 15, tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.

Motivering

Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg, het in stand houden van de weg, het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade is het gewenst om de bestaande knip in de Luitgardestraat te verplaatsen naar het midden van de straat.

De Luitgardestraat is van nature al ‘opgesplitst’ in twee delen door het speelterrein in het midden van de straat. Momenteel bevind zich de knip tussen nummer 13 en 15, ten zuiden van het speelterrein. Hierdoor worden 4 woningen ontsloten via de noordzijde, wat zorgt voor extra verkeer nabij de noordelijke twee rijen woningen. De straat is smal waardoor elkaar passeren niet mogelijk is. Het is daarom gewenst de om het verkeer evenredig te verdelen en de knip te verplaatsen naar het midden van de straat.

Hierdoor hoeven de zuidelijke 4 woningen niet meer te worden ontsloten via de noordzijde en verwerkt ieder cluster woningen zijn eigen verkeer. De 4 zuidelijke woningen hoeven hierdoor ook niet meer te wachten op voertuigen de staan te laden of te lossen bij noordelijke woningen.

Door de nieuwe knip rijdt er geen doorgaand verkeer meer langs het speelterrein, wat de veiligheid voor de spelende kinderen verhoogd.

De woningen Van Essenstraat 5 en 7 blijven aan de achterzijde bereikbaar.

Overeenkomstig artikel 25 BABW is voorts overleg gepleegd met enkele bewoners van de Luitgardestraat, de meningen over het verplaatsen van de knip zijn verdeeld.

Overeenkomstig artikel 24 BABW is overleg gepleegd met de gemandateerde verkeersadviseur van de Nationale Politie, in de Eenheid Oost-Nederland, district Noord en Oost Gelderland en deze een positief advies heeft afgegeven.

BESLUIT

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders de volgende verkeerssituaties aan te passen conform bijgevoegde tekening:

  • de huidige knip tussen woningen Luitgardestraat 13 en 15 te verwijderen;

  • nieuwe knip in te stellen in het midden van de straat;

Tegen deze beslissing kunnen belanghebbenden binnen zes weken na datum van verzending van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Voorts kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed dat vereist. Het vragen van een voorlopige voorziening is mogelijk indien binnen de genoemde termijn ook een bezwaarschrift wordt ingediend.

Verzenddatum:

burgemeester en wethouders van Putten,

mr. F. Contant, secretaris

H.A. Lambooij, burgemeester

Naar boven