Ontwerpbestemmingsplan Oostzijderveld

Logo Zaanstad

 

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat met ingang van donderdag 20 juni 2019 voor een periode van zes weken (dus tot en met woensdag 31 juli 2019) ter inzage ligt:

  • Het ontwerpbestemmingsplan Oostzijderveld met bijbehorende stukken (identificatienummer NL.IMRO.0479.STED3851BP-0201);

  • Het ontwerpbesluit hogere waarden geluid op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder, voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting.

  • De ontwerpwelstandsparagraaf Gebied Oostzijderpark ter actualisatie van de Welstandsnota Zaanstad 2013 voor dit gebied.

Het plan maakt de bouw van circa 450 woningen in diverse categorieën mogelijk.

Het plangebied is circa 10 hectare en ligt ten zuiden van de spoorlijn, ten westen van De Gouw, ten oosten van de Heijermansstraat en ten noorden van de Prins Bernhardweg.

M.e.r.-beoordelingsbesluit Oostzijderveld

Burgemeester en wethouders van gemeente Zaanstad maken overeenkomstig artikel 7.19 vierde lid van de Wet milieubeheer bekend dat ter voorbereiding van het ontwerpbestemmingsplan Oostzijderveld een m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen. Besloten is geen m.e.r.-procedure te doorlopen voor het (ontwerp)bestemmingsplan Oostzijderveld.

Om te bepalen of de ontwikkeling zoals mogelijk gemaakt in het ontwerpbestemmingsplan nadelige milieugevolgen heeft op de milieu- en leefomgevingskwaliteit in en rondom het gebied zijn de effecten die kunnen optreden in beeld gebracht. De conclusie van de m.e.r.-beoordeling is dat belangrijke nadelige milieugevolgen voor het (ontwerp)bestemmingsplan Oostzijderveld kunnen worden uitgesloten.

Ontwerpbesluit hogere waarden geluid

Hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting vanwege wegverkeerslawaai en railverkeerslawaai voor enkele bouwblokken.

 

Ontwerpwelstandsparagraaf Gebied Oostzijderpark

In het gebied worden circa 450 woningen gerealiseerd. De Welstandsnota Zaanstad 2013 wordt voor zover betrekking hebbend op dit gebied daarom vervangen door de welstandsparagraaf Gebied Oostzijderpark. In de nieuwe welstandsparagraaf zijn bepalingen opgenomen over het uiterlijk van bouwwerken: architectonische uitwerking, dakvormen, materiaal en detaillering van woningen.

De welstandsparagraaf wordt conform artikel 12b van de Woningwet onderdeel van het toetsingskader van een omgevingsvergunning voor het bouwen en betrokken bij de beoordeling van het uiterlijk van bouwwerken.

 

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken is digitaal in te zien via:

Daarnaast liggen het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere waarden, het m.e.r.-beoordelingsbesluit en de ontwerpwelstandsparagraaf op de volgende wijzen ter inzage:

  • als .pdf bestand op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘bestemmingsplan’);

  • bij de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden maandag, woensdag en donderdag van 8:30 -16:00 uur, dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur. Aanbevolen wordt om eerst telefonisch een afspraak te maken: tel. 14075.

Inloopavond

Op dinsdag 25 juni 2019 van 17:00 tot 20:00 uur organiseert de gemeente Zaanstad een inloopbijeenkomst over de plannen voor de nieuwbouwwijk Oostzijderpark. De bijeenkomst vindt plaats in de brandweerkazerne, Prins Bernhardplein 112 te Zaandam. Op elk moment tussen 17:00 en 20:00 uur kunt u langskomen.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde periode van inzage kan iedereen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze kenbaar maken. Ten aanzien van het ontwerpbesluit hogere waarden kunnen alleen belanghebbenden een zienswijze kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan moeten worden gestuurd naar de gemeenteraad van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Oostzijderveld’.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden moeten worden gestuurd naar burgemeester en wethouders van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit hogere waarden Oostzijderveld’.

Schriftelijke zienswijzen over de ontwerpwelstandsparagraaf moeten worden gestuurd naar de gemeenteraad van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpwelstandsparagraaf Gebied Oostzijderpark’.

Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met Guido Woutersen, afdeling Omgevingsplannen van de gemeente Zaanstad via het algemene telefoonnummer 14 075. Bij hem kunt u ook terecht voor vragen over het ontwerpbestemmingsplan.

Digitaal verzonden zienswijzen (bijvoorbeeld per e-mail) worden niet in behandeling genomen.

Bezwaar m.e.r.-beoordelingsbesluit

Tegen het m.e.r-beoordelingsbesluit kan alleen de initiatiefnemer van het plan bezwaar indienen. Het gaat hier namelijk om een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht.

De initiatiefnemer kan gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk bezwaren tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit kenbaar maken. Bezwaren moeten worden gestuurd naar burgemeester en wethouders van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘bezwaar m.e.r.-beoordelingsbesluit Oostzijderveld’.

 

Zaandam, 19 juni 2019

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven