Herstelbesluit 3e herziening Bestemmingsplan Buitengebied.

Logo Veere

 

 

 

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van Veere maakt bekend dat de gemeenteraad op 6 juni 2019 met toepassing van artikel 6:19 Algemene wet bestuursrecht een herstelbesluit 3e herziening bestemmingsplan Buitengebied heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft eerder, op 9 november 2017 de 3e herziening bestemmingsplan Buitengebied vastgesteld.

Motivering en inhoud

Nadat de 3e herziening bestemmingsplan Buitengebied in 2017 is vastgesteld, heeft zich een aantal ontwikkelingen voorgedaan die de in het plan opgenomen regelingen over het kleinschalig kamperen in een ander perspectief plaatsen. Het gaat dan om de interpretatie door het Europese Hof van Justitie en de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op het van toepassing zijn van de Dienstenrichtlijn op dit bestemmingsplan. Hieruit kan geconcludeerd worden dat de 3e herziening in strijd met de Dienstenrichtlijn omdat het belang van de quotering niet kan worden onderbouwd vanuit ‘noodzaak’ en ‘evenredigheid’. Dit betreft met name de in het bestemmingsplan opgenomen quota voor het totaal aantal toegestane standplaatsen én het totaal aantal toegestane kleinschalige kampeerterreinen.

Verder is het gelet op de ingediende beroepschriften wenselijk, dat de regels zoals opgenomen in de 3e herziening voor het scoutingsterrein ‘t Poldertje aan de Oude Middelburgse Haven te Veere en het scoutingsterrein aan de Wulpenburgseweg 6 te Veere aangepast worden. Dit betreft met name een aanscherping van de gebruiksregels omtrent geluid en geur.

De gemeenteraad heeft hiervoor de 3e herziening als volgt gewijzigd:

1. de quota voor het aantal toegestane standplaatsen (3.015) op kleinschalige kampeerterreinen en het aantal toegestane kleinschalige kampeerterreinen (171), zoals geregeld in de artikelen 3.7.11, 3.7.12, 4.7.12 en 4.7.13 van het bestemmingsplan te schrappen.

2. De plantoelichting aan te passen door het maximaal aantal (vaste) standplaatsen per kleinschalig kampeerterrein zodanig te motiveren dat hiermee voldaan wordt aan de Dienstenrichtlijn.

3. Het toevoegen van nadere regels in de begripsbepalingen en in artikel 3 ten behoeve van het scoutingterrein ‘t Poldertje aan de Oude Middelburgse Haven te Veere.

4. Het toevoegen van nadere regels in de begripsbepalingen en in artikel 11 ten behoeve van het scoutingterrein aan de Wulpenburgseweg 6 te Veere.

Ter inzage

Het aangepaste bestemmingsplan 3e herziening bestemmingsplan Buitengebied ligt vanaf 20 juni 2019 t/m 31 juli 2019 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis Traverse 1 te Domburg ter inzage. Ook is het plan vanaf dan in te zien op de gemeentelijke website www.veere.nl onder “Inwoners & bezoekers – Bouwen & Wonen – Ruimtelijke plannen - buiten de kernen –3e herziening bestemmingsplan Buitengebied”. Daarnaast is het herstelde bestemmingsplan beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.0717.0124BPGh-VG02.

Beroep

Een iedere belanghebbende kan beroep instellen tegen het herstelde bestemmingsplan. Het beroep moet worden ingediend in de periode vanaf 20 juni 2019 tot en met 31 juli 2019 en kan uitsluitend worden gericht tegen de in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen. Een beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

De aangepaste 3e herziening van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag, na die, waarop de beroepstermijn is verstreken, dus op 25 juli 2019. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Een eerder ingesteld beroep bij de Raad van State, dat is gericht tegen de vaststelling van de 3e herziening bestemmingsplan Buitengebied op 9 november 2017, heeft op grond van artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht mede betrekking op het onderhavige besluit tot herstel van het bestemmingsplan.

Domburg, 19 juni 2019

Burgemeester en wethouders van Veere,

De secretaris, de burgemeester,

J.F.M. Steinbusch drs. R.J. van der Zwaag

 

 

Naar boven