Vastgesteld bestemmingsplan ‘Windslaan 1B-1C’, Almelo

Logo Almelo

De gemeenteraad van Almelo heeft in haar vergadering van 11 juni 2019 het bestemmingsplan ‘Windslaan 1b-1c’ (planid: NL.IMRO.0141.00079-BP31) op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening gewijzigd vastgesteld.

Inhoud plan

Aan de Windslaan in Almelo is een onbebouwd perceel met een woonbestemming aanwezig. Er is verzocht op dit perceel een tweetal vrijstaande woningen te kunnen realiseren. Het verzoek is in strijd met het bestemmingsplan door het ontbreken van een bouwvlak. Om de ontwikkeling mogelijk te maken wordt het bestemmingsplan gewijzigd. Het ontwerpbestemmingsplan Windslaan 1b-1c heeft ter inzage gelegen. Hiertegen zijn zienswijzen ingediend. Naar aanleiding hiervan is het bestemmingsplan op onderdelen gewijzigd.

Het perceel is gelegen tegenover de Windslaan 2 en 4 en wordt aan de westzijde begrenst door de woningen aan de Bornsestraat 104, aan de oostzijde door de Windslaan 1A en aan de zuidzijde door de Windslaan 5.

Gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

Wijziging in de regels:

  • 1.

    Toevoeging aan Artikel 1 Begrippen:

    • 1.

      Huishouden: Een groep van één of meer personen die een huishouding voert waarbij sprake is van continuïteit in de samenstelling en onderlinge verbondenheid. 

    • 2.

      Wonen: het bewonen van een woning door niet meer dan één huishouden.

    • 3.

      En de overige artikelen te hernummeren

  • 2.

    Verplaatsen artikel 4.2.2 lid b naar artikel 4.4. lid a. sub 2: voor het toestaan dat een kap op een vrijstaand bijbehorend bouwwerk wordt geplaatst met dien verstande dat de bouwhoogte van een vrijstaand bouwwerk maximaal 5 meter bedraagt en de goothoogte maximaal 3,3 meter bedraagt.

     

    Ter inzage

    Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Windslaan 1b-1c’ en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 19 juni 2019 tot en met dinsdag 30 juli 2019 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC) van de gemeente Almelo, Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken.

     

    Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de link ‘Over uw buurt’ op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘Organisatie en bestuur’ en dan ‘publicaties en verslagen’ en ‘gemeentenieuws’.

     

    Beroep

    Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende die:

  • 1.

    die tijdig een zienswijze heeft ingediend, of;

  • 2.

    aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend, of;

  • 3.

    bedenkingen heeft op de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) binnen bovengenoemde terinzage termijn van zes weken.

 

Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

 

Voorlopige voorziening

Door het indienen van een beroepschrift wordt het besluit niet opgeschort. Bij een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend een voorlopige voorziening (schorsing) vragen aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

 Er kan ook digitaal beroep worden ingesteld of om een voorlopige voorziening worden gevraagd via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Dit gaat met behulp van een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven