Algemene gehandicaptenparkeerplaats Stationstraat 3 Domburg

Logo Veere

Burgemeester en wethouders van Veere

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 ingevolge verkeersbesluiten worden genomen door burgemeester en wethouders voor zover zij betreffen het verkeer op wegen, welke niet in beheer zijn bij het Rijk, de provincie of een waterschap

Bij schrijven van 4 februari 2019, kenmerk 19I.00722 is door de heer Corré, wonende aan de Stationstraat 3 in Domburg een verzoek ingediend tot het aanwijzen van een gehandicaptenparkeerplaats in de directe omgeving van zijn woning.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Krachtens artikel 15 lid 2 van de Wegenverkeerswet 1994 moeten maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg conform een verkeersbesluit, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.

Met het verkeersbesluit wordt het beschermen van weggebruikers en passagiers beoogd.

Dat belanghebbende beschikt over een geldige gehandicaptenparkeerkaart.

Dat belanghebbende zijn handicap in dien mate is dat het gewenst is dat hij nabij zijn woning een gereserveerde parkeerplaats heeft.

Dat belanghebbende voor vervoer is aangewezen op zijn eigen auto.

Dat belanghebbende de auto niet zelf bestuurd en daarmee geen recht heeft op een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats op kenteken.

Dat belanghebbende niet beschikt over een parkeerplaats op eigen terrein of op terrein van een ander in de nabijheid.

Dat belanghebbende is aangewezen op parkeren langs de openbare weg dichtbij de woning.

Dat belanghebbende heeft te maken met een hoge parkeerdruk voor zijn woning.

Dat de Stationstraat eenrichtingsverkeer is en daardoor een onevenredige omrijdafstand ontstaat als de bestuurder de auto moet halen en brengen.

Het is dan ook gewenst om een parkeerplaats in de buurt van de Stationstraat 3 te reserveren als algemene gehandicaptenparkeerplaats met als doel dat belanghebbende op een veilige wijze aan het verkeer kan blijven deelnemen.

Dat met de heer Corré is besproken dat dit een algemene gehandicaptenparkeerplaats betreft die ook door andere gebruikers in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart gebruikt mag worden

Conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest met de politie Zeeland, district Walcheren.

BESLUIT

Op grond van voorgaande overwegingen is de gemeente tot het besluit gekomen om aan de Stationstraat voor huisnummer 3 de parkeerplaats te reserveren door het plaatsen van bord model E06 van bijlage 1 van het 'Reglement verkeersregels en verkeerstekens. Dit onder de voorwaarde dat als belanghebbende gedurende een langere periode geen gebruik maakt van de toegewezen gehandicaptenparkeerplaats of het motorvoertuig vervangt dit direct kenbaar maakt bij de gemeente Veere. Het verkeersbord ter plaatse en de markering worden aangebracht conform de bijgesloten situatieschets behorende bij dit besluit. Dit besluit treedt direct na publicatie in werking.

Domburg 13 juni 2019

Namens burgemeester en wethouders gemeente Veere,

Hoofd afdeling openbare ruimte,

 

 

H.A. van de Zande

MEDEDELINGEN

Bezwaar- of beroepsclausule

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar worden gemaakt. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan: College van burgemeester en wethouders van Veere, Postbus 1000, 4357 ZV Domburg.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:

a. naam en adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d. de gronden van het bezwaar.

Daarnaast kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft. Voor het verzoek zal griffierecht worden geheven.

Naar boven