Bestemmingsplan 1e herziening Kop van Schouwen

Logo Schouwen-Duiveland

 

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het op 22 mei 2019 vastgestelde bestemmingsplan 1e herziening Kop van Schouwen met identificatienummer NL.IMRO.1676.00125BphKS-VA05 van 17 juni tot en met 29 juli 2019 ter inzage ligt. U kunt het digitale bestemmingsplan raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook ligt het bestemmingsplan met bijbehorende bijlagen in deze periode in de hal van het gemeentehuis, Laan van Sint Hilaire 2 te Zierikzee. Op werkdagen is de leesruimte geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Buiten kantoortijden kunt u het bestemmingsplan daar ook inzien op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur.

Plan

Op 6 februari 2019 heeft de Raad van State een uitspraak op het beroep van het bestemmingsplan 1e herziening Kop van Schouwen gedaan. In haar uitspraak heeft de Raad van State de gemeente de opdracht gegeven om met betrekking tot het perceel Hogezoom 74 Burgh-Haamstede een aanvullende motivering op te nemen of een nieuw besluit te nemen. 

Het voorliggende vastgestelde bestemmingsplan is een nieuw besluit van de gemeenteraad. Het besluit houdt in dat aan het perceel Hogezoom 74 wordt de aanduiding specifieke vorm van agrarisch - paardenpension toegevoegd. In de regels van het bestemmingsplan wordt opgenomen dat ter plaatse van deze aanduiding 12 paarden mogen worden gehouden. Met deze aanpassing wordt het mogelijk om op het perceel Hogezoom 74 bedrijfsmatig 12 paarden te houden.

Reageren

Van 22 mei tot en met 29 juli 2019 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit en de verleende omgevingsvergunning. Beroep kan worden ingesteld door iedere belanghebbende die het niet eens zijn met de gewijzigde onderdelen van het voorliggende bestemmingsplan.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. U kunt ook langs digitale weg het beroepschrift indienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Voor de precieze voorwaarden verwijzen wij u naar de genoemde site.

Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van deze afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt – indien er geen sprake is van een voorlopige voorziening - op grond van artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening in werking op 30 juli 2019. 

 

 

 

 

 

Zierikzee, 14 juni 2019

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland

Naar boven