Verkeersbesluit voetgangersoversteekplaatsen Verlengde Hereweg

Logo Groningen

Kenmerk: 7533540

 

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, eerste lid, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW) is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten.

Grondslag

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de WVW moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Overleg

Conform artikel 24 BABW hebben wij overleg gevoerd met de Politie Eenheid Noord-Nederland, Dienst Regionale Operationele Samenwerking, afdeling Infrastructuur, team Verkeer  over maatregel en plaatsing.

Motivering

Verkeersveiligheid is een belangrijk onderdeel van het Meerjarenprogramma verkeer en vervoer. De gemeente wil de komende tijd de meest onveilige punten in de gemeente aanpakken.

Eén van de punten die aangepakt wordt is de voetgangersoversteekplaats (VOP) op de Verlengde Hereweg ter hoogte van de doorsteek naar het Helperplein. Om de verkeersveiligheid te verbeteren wordt deze voetgangersoversteekplaats verwijderd en vervangen door twee voetgangersoversteekplaatsen die dichter naar de zijwegen geplaatst worden. Eén ter hoogte van huisnummer 62 de ander ter hoogte van de Emmastraat. Op beide locaties is in tegenstelling tot de huidige locatie ruimte voor een midden-geleider, waardoor voetgangers gefaseerd kunnen oversteken.

Om ruimte te maken voor de VOP wordt de laad en losstrook -met bijbehorend bord E7- verplaatst van de huidige locatie ter hoogte van Verlengde Hereweg 91, naar de huidige parkeerstrook ter hoogte van huisnummer 83.

Dit besluit dient het volgende doel uit artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994:

- het verzekeren van de veiligheid op de weg;

- het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan.

 

Een overzicht van de maatregelen is als bijlage bijgevoegd aan dit besluit.

Besluit

Wij besluiten op grond van bovenvermelde overwegingen tot het aanleggen van twee voetgangersoversteekplaats -zoals bedoeld in artikel 49 lid 2 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens- op de Verlengde Hereweg -ter hoogte van huisnummer 62 en ter hoogte van de Emmastraat- door plaatsen van borden L2 uit bijlage 1 van het RVV 1990 en de daarbij horende markering.  

Tevens besluiten wij tot het opheffen van de huidige voetgangersoversteekplaats, zoals bedoeld in artikel 49 lid 2 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens. De borden en markering worden verwijderd.  

Tevens besluiten wij tot het opheffen van de laad- en losplaatsen, bord E7, ter hoogte van Verlengde Hereweg 91 en het instellen van een laad- en losplaats ter hoogte van verlengde Hereweg 83 doormiddel van het plaatsen van bord E7 uit bijlage 1 van het RVV 1990. 

Bezwaar

Als u het niet eens bent met dit besluit, dan kunt u daar schriftelijk bezwaar tegen maken. Hoe dit moet, kunt u lezen op gemeente.groningen.nl/bezwaar-maken. Als u dit wilt, kunt u de informatie van de website ook schriftelijk ontvangen. Belt u dan met de afdeling Rechtsbescherming, telefoon 14 050.

 

Vermeld in uw bezwaarschrift in elk geval:

- uw naam, adres en telefoonnummer;

- de datum waarop u het bezwaar indient;

- het besluit waartegen u bezwaar maakt (stuur zo mogelijk een kopie van het besluit mee);

- waarom u het niet eens bent met het besluit;

- uw handtekening.

 

Let op: het bezwaarschrift moet u indienen binnen zes weken na de dagtekening van dit besluit. Dat is de datum die u bovenaan dit besluit vindt. 

 

Stuur uw bezwaarschrift naar:

college van burgemeester en wethouders

Postbus 30026

9700 RM Groningen

 

Met vriendelijke groet,

burgemeester en wethouders van Groningen,

namens hen, concerndirecteur Groningen,

namens deze,

 

 

E.A. Tollenaar

teamleider, Stadsontwikkeling

Naar boven