Vaststelling facetbeheersverordening Woningsplitsing en Woningomzetting Assen

Logo Assen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Assen maken bekend dat de gemeenteraad op 6 juni 2019 de facetbeheersverordening “Woningsplitsing en woningomzetting”, met bijbehorend identificatienummer NL.IMRO.0106.02BHV201910000J-C001, heeft vastgesteld.

 

In de Woonvisie Assen 2016 wordt nadruk gelegd op het vergroten van de aantrekkelijkheid van Assen als woonstad. Assen wil een aantrekkelijke, leefbare woonstad zijn waar iedereen prettig woont. Het behoud van de kwaliteit van de ‘bestaande stad’ wordt als basisopgave beschouwd. De leefbaarheid van de stad wordt volgens het bestuursakkoord beïnvloed door onder andere de kwaliteit van woningen en de woonomgeving. In de gemeente Assen is een toename van woningsplitsing en woningomzetting waar te nemen. Er is behoefte aan een juridisch-planologisch instrument om aanvragen voor woningsplitsing en woningomzetting te reguleren. De vastgestelde facetbeheersverordening biedt een uniforme nieuwe regeling ten aanzien hiervan.

 

Middels onderhavig facetbeheersverordening vervallen de vigerende beheersverordeningen “Assen Binnenstad”, “Assen Noord 2014” en “Assen Oud Zuid 2012” niet. De facetbeheersverordening is een aanvullende en deels vervangende regeling op de bestaande voornoemde beheersverordeningen. De vigerende beheersverordeningen blijven het geldende juridisch-planologisch regime. De facetbeheersverordening legt een verbod op voor woningsplitsing en woningomzetting voor alle bestemmingen binnen het aangewezen gebied waarbinnen een woonfunctie mogelijk is. De facetbeheersverordening is een aanvullende en deels vervangende regeling op de vigerende beheersverordeningen.

 

Tevens heeft de raad op 6 juni besloten voor de overige plangebieden in Assen een facetbestemmingsplan "Woningsplitsing en woningomzetting” voor te bereiden. Voor verdere informatie hiervoor verwijzen wij u naar de bekendmaking hiervan.

 

Waar kunt u het plan inzien en wanneer treedt het plan inwerking?

De facetbeheersverordening ligt met bijbehorende stukken met ingang van 19 juni 2019 ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. Hiervoor verwijzen wij u naar www.assen.nl

 

De verordening treedt in werking met ingang van de dag na de bekendmaking ervan. Tegen de vaststelling van de beheersverordening kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

 

Voor vragen ten aanzien van de facetbeheersverordening kunt u terecht bij Mevrouw E. Langbroek of de heer J. de Boer, via het telefoonnummer 14 0592.

 

De digitale versie van het plan met planidentificatienummer NL.IMRO.0106.02BHV201910000J-C001 is in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

 

Naar boven