Terinzagelegging ontwerpwijzigingsplan ‘Diefdijk 12, Everdingen’ en ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde Wet geluidhinder (Wgh) Diefdijk 12, Everdingen

Logo Vijfheerenlanden

Burgemeester en wethouders van Vijfheerenlanden maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat vanaf vrijdag 14 juni 2019 de volgende ontwerpbesluiten ter inzage liggen:

  • 1.

    het ontwerpwijzigingsplan ‘Diefdijk 12, Everdingen’

  • 2.

    het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden Wgh Diefdijk 12 Everdingen

Wijzigingsplan

Het plan voorziet in de splitsing van een bestaande woning naar twee woningen. Het ontwerpwijzigingsplan en de bijbehorende stukken kunnen vanaf 14 juni 2019 gedurende zes weken tijdens kantooruren worden ingezien, in de centrale hal van het gemeentehuis Vijfheerenlanden, Voorstraat 30 te Vianen. Ook kan het ontwerpbestemmingsplan worden geraadpleegd via de landelijke voorziening op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan kan op deze website worden opgezocht via het adres of via het digitale identificatienummer van het ontwerpwijzigingsplan: NL.IMRO.1961.wpEDDiefdijk12-ON01.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh

Het college is voornemens om hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder vast te stellen voor een gesplitste woning aan Diefdijk 12 te Everdingen. Dit is nodig omdat de nieuwe woning een hogere geluidsbelasting dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB zal ondervinden ten gevolge van het wegverkeer op de Diefdijk.

De nieuwe woonbestemming is krachtens de Wet geluidhinder (Wgh) gelegen binnen de geluidzone van de Diefdijk, de Kerkweg en de A2. Uit onderzoek blijkt dat de geluidbelasting als gevolg van de Diefdijk ten hoogste 51 dB Lden inclusief aftrek conform art. 110g Wgh bedraagt. De geluidbelasting is hoger dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB Lden maar lager dan de maximale ontheffingswaarde. Gelet hierop dient voor de extra woning een hogere waarde van 51 dB op de zuidoostgevel te worden vastgesteld. De gecumuleerde geluidbelasting bedraagt ten hoogste 57 dB exclusief aftrek artikel 110g Wgh. Hiervoor is een ontwerpbesluit opgesteld.

Indienen zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn (vanaf vrijdag 25 mei 2019) kan iedereen mondeling of schriftelijk zijn of haar zienswijze over het ontwerpwijzigingsplan en het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden Wgh kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze moet u voorzien van uw naam, adres, handtekening en datum. Ook geeft u aan op welk plan uw zienswijze betrekking heeft en de reden(en) van de zienswijze.

Zienswijzen tegen het ontwerpwijzigingsplan of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunnen worden ingediend bij de raad van gemeente Vijfheerenlanden, respectievelijk het college van gemeente Vijfheerenlanden, Postbus 11, 4140 AA Leerdam. Indien u mondeling wilt reageren, kunt u hiervoor een telefonische afspraak maken via het algemene nummer 088 599 7000 met team Ruimtelijke Ontwikkeling. Zienswijzen indienen per mail is niet mogelijk.

 

 

Vijfheerenlanden, 13 juni 2019

Naar boven