Ontwerpbeschikking TAQA Energy B.V., Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming

KENNISGEVING KERNENERGIEWET

Vanaf 14 juni 2019 tot en met 25 juli 2019 ligt de ontwerpvergunning aan TAQA Energy B.V. ter inzage. Tot en met 25 juli 2019 kan eenieder zienswijzen over de ontwerpvergunning indienen.

Achtergrond van de beschikking

TAQA Energy B.V. is actief in de olie- en gasproductie en heeft daarvoor een kernenergiewetvergunning. Kalium-40 houdende materialen worden gebruikt bij putboringen en putinterventies en zijn onlosmakelijk verbonden met de winning van olie en gas. Na inwerkingtreding van het Besluit basisveiligheidsnormen stralingsbescherming in 2018 zijn deze handelingen met en lozingen van kalium-40 houdende materialen vergunningplichtig geworden. Om deze activiteiten te kunnen blijven uitvoeren heeft TAQA Energy B.V. een wijziging van de vergunning aangevraagd.

De Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) is op grond van de Kernenergiewet het bevoegd gezag.

Procedure

TAQA Energy B.V. heeft op 1 februari 2019 een aanvraag voor een vergunning ingediend. Op verzoek van het bevoegd gezag is deze aanvraag op 7 maart 2019 en op 18 april 2019 door TAQA Energy B.V. nog nader aangevuld.

Voor de behandeling van de vergunningaanvraag wordt de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht toegepast. Met deze kennisgeving wordt mededeling gedaan van de ontwerpbeschikking en van de mogelijkheid tot inspraak.

Ontwerpvergunning

In de ontwerpvergunning is met de aangevraagde handelingen met en lozing van kalium-40 onder voorwaarden ingestemd. De vergunning zal worden verleend op grond van de artikelen 15 onder a en 29 van de Kernenergiewet en de artikelen 3.4 vierde lid, 3.5 en 3.8 eerste, derde en vierde lid van het Besluit basisveiligheidsnormen stralingsbescherming.

Waar kunt u de ontwerpvergunning inzien?

De ontwerpvergunning, de aanvraag en de overige relevante stukken kunt u vanaf 14 juni 2019 tot en met 25 juli 2019 inzien op de volgende locatie:

  • ANVS, Koningskade 4 te Den Haag. Uitsluitend na telefonische afspraak: 088 – 489 0500.

Hoe kunt u op de ontwerpvergunning inspreken?

Eenieder kan tot en met 25 juli 2019 zienswijzen met betrekking tot de ontwerpvergunning naar voren brengen. Zienswijzen kunnen schriftelijk, per e-mail of mondeling worden ingediend:

  • Schriftelijk kunnen zienswijzen worden ingediend bij de ANVS, o.v.v. Zienswijze TAQA Energy B.V. Postbus 16001, 2500 BA Den Haag.

  • Per e-mail kunnen zienswijzen worden ingediend bij Postbus.Aanvragenenmelden@anvs.nl, o.v.v. TAQA Energy B.V.

  • Mondelinge zienswijzen kunnen tijdens kantooruren worden ingediend bij het Informatiepunt Kernenergiewetvergunningen, telefoon 088 – 489 0500.

Wie zienswijzen indient, kan verzoeken de door hem/haar vermelde persoonsgegevens niet openbaar te maken.

Wat gebeurt er met de inspraakreacties?

Na de ontwerpvergunning wordt de definitieve vergunning opgesteld. In de definitieve vergunning wordt op de naar aanleiding van de ontwerpvergunning ingebrachte zienswijzen gereageerd.

Ook van de definitieve vergunning wordt openbaar kennisgegeven.

Waar vindt u meer informatie?

Heeft u vragen over de stukken of de procedure? Dan kunt u tijdens kantooruren bellen met het Informatiepunt Kernenergiewetvergunningen, telefoon 088 – 489 0500.

Ook is het mogelijk om uw vraag te stellen via https://www.autoriteitnvs.nl/contact, onder vermelding van ‘vraag m.b.t. TAQA Energy B.V.’.

Naar boven