Vaststelling bestemmingsplan “Sexbierum  – Hearewei 5 ”, gemeente Waadhoeke

Logo Waadhoeke

De gemeenteraad van Waadhoeke heeft op 23 mei 2019 het bestemmingsplan “Sexbierum –Hearewei 5” ongewijzigd vastgesteld. Hierbij is geen exploitatieplan vastgesteld.  

Aan de Hearewei 5 in Sexbierum staat een bedrijfsgebouw, inclusief een bedrijfswoning. De huidige bedrijfsvoering wordt op korte termijn beëindigd. Het huidige initiatief bestaat uit het omzetten van de bedrijfsfunctie naar een bedrijfs- en woonfunctie door het perceel kadastraal te splitsen. Het gewenste gebruik is niet mogelijk op basis van de geldende planologische regeling uit het bestemmingsplan Sexbierum/Pietersbierum. Om de ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk te maken is een bestemmingsplan opgesteld. Dit bestemmingsplan voorziet hierin. Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.1949.BPSbrHearewei5-VAS1. 

Heeft u vragen?

Voor algemene informatie over het bestemmingsplan kunt u bellen met de afdeling Omgeving (0517 380380). Voor vragen omtrent bouwen, verbouwen of gebruik vraagt u naar de afdeling Veiligheid, Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VVTH). Dit kan op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur.

U kunt het bestemmingsplan bekijken

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan bekijken bij de informatiebalie van het gemeentehuis in Franeker, op werkdagen tussen 8:30 en 13:00 uur, alleen op afspraak later op de middag en op donderdag tot 20:00 uur. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen, via de website www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer NL.IMRO.1949.BPSbrHearewei 5-VAS1.

Bent u het niet eens met het bestemmingsplan?

U kunt in beroep gaan tegen het bestemmingsplan. Vanaf 13 juni  2019 tot en met 24 juli 2019 loopt de beroepstermijn tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Beroep indienen kunt u binnen zes weken doen, tot en met  24 juli 2019. U kunt alleen in beroep gaan als:

  • u een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebt ingediend,

  • u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen.  

  • én u belanghebbende bent. U bent belanghebbende als uw belang rechtstreeks bij het vastgestelde bestemmingsplan is betrokken. Of u belanghebbende bent wordt getoetst aan de wet.

 

U stuurt uw beroepschrift naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

In uw beroepschrift staat in ieder geval uw naam en adres, de datum, de naam van het bestemmingsplan waar u het niet mee eens bent en waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan. U moet het beroepschrift ook ondertekenen.

 

Wilt u dat het bestemmingsplan niet meteen ingaat?

Dan kunt u om een ‘voorlopige voorziening’ vragen bij de Raad van State. Dat kan alleen als u al een beroepschrift heeft ingediend en er sprake is van spoed. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Het bestemmingsplan treedt zes weken na deze bekendmaking in werking. Is er binnen deze termijn een voorlopige voorziening aangevraagd? Dan moet de Raad van State hierover eerst een uitspraak doen. Het bestemmingsplan treedt dan pas na deze uitspraak in werking.

Naar boven