Vastgesteld uitwerkingsplan 'Eimerseiland'

Logo Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.9a jo. 3.9, derde lid van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het college op 4 juni 2019 heeft vastgesteld

Het uitwerkingsplan 'Eimerseiland'

landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.957-0301.

Aanleiding en doel

Dit uitwerkingsplan heeft betrekking op de ontwikkeling van Eimerseiland, als onderdeel van 'De Wheme'. Ten behoeve van de herstructurering van de wijk 'De Wheme' is in 2011 het bestemmingsplan "Malburgen - De Wheme" vastgesteld door de gemeenteraad. Voor het plangebied Eimerseiland is in dit bestemmingsplan de bestemming 'Wonen - Uit te werken' opgenomen. Deze bestemming moet worden uitgewerkt tot een woonbestemming, waarbij moet worden voldaan aan een aantal uitwerkingsregels.

Als gevolg van een wijziging in de stedenbouwkundige inzichten voor de ontwikkeling van Eimerseiland heeft een redactionele wijziging van het bestemmingsplan "Malburgen - De Wheme" plaatsgevonden. In het nieuwe bestemmingsplan “Eimerseiland” is een tweetal uitwerkingsregels komen te vervallen. Wel blijft het voor een woningbouwontwikkeling nodig dat er een uitwerkingsplan wordt vastgesteld, waarin de bestemming 'Wonen - Uit te werken' wordt uitgewerkt in een woonbestemming. Het 'Uitwerkingsplan Eimerseiland' voorziet hierin.

Inzien

Het uitwerkingsplan 'Eimerseiland' en het besluit tot vaststelling liggen met ingang van donderdag 13 juni 2019 (tot en met woensdag 24 juli 2019) gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage op het Stadskantoor van de gemeente Arnhem aan de Eusebiusbuitensingel 53 (bij de receptie). Het vastgestelde bestemmingsplan is met ingang van donderdag 13 juni 2019 ook op internet in te zien (technische storing voorbehouden).

De interactieve digitale verbeelding van het ontwerp-uitwerkingsplan is te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0202.957-0301

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend ontwerp-uitwerkingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

https://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.957-/NL.IMRO.0202.957-0301/

Procedure

De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.9a Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij het college naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de exacte voorwaarden vermeld.

Op dit besluit is Afdeling 2 van Hoofdstuk 1 van de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in hun beroepschrift moeten aangeven welke bezwaren zij hebben tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

 

Naar boven