Vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten artikel 6 Wvg

Logo Purmerend

Burgemeester en wethouders van de gemeente Purmerend maken op grond van artikel 7, lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat zij op grond van het bepaalde in artikel 6 van de Wvg op 7 juni 2019 hebben besloten, gronden voorlopig aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. De bewuste gronden zijn gelegen ten noordwesten van de Waterlandlaan, tussen de spoorlijn, de Purmerweg, de Zeevangstraat, de Ilpendamstraat en de Katwoudestraat.

Het besluit van het college (nr. 1480896) ligt tezamen met bijbehorende bijlagen, het ontwerp raadsvoorstel en ontwerp raadsbesluit, het kadastrale overzicht en een lijst met daarop de aangewezen percelen en perceelsgedeelten, de namen van de gerechtigden en overige relevante gegevens, met ingang van 11 juni 2019 ter inzage op het gemeentehuis van Purmerend aan de Purmersteenweg 42 te Purmerend. U kunt de stukken hier tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis inzien.

Het voorkeursrecht geldt voor een termijn van drie maanden en treedt in werking de dag na publicatie van dit besluit in de Staatscourant.

Bezwaar en beroep 

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van zes weken, ingaande de dag na dagtekening van deze bekendmaking, tegen de voorlopige aanwijzing bezwaar maken door een bezwaarschrift in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Purmerend, postbus 15, 1440 AA te Purmerend.

Voorlopige voorziening

Bezwaarden hebben de mogelijkheid om -wanneer zij een spoedeisend belang aanwezig achten- een voorlopige voorziening te vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland (bestuursrechter) te Haarlem.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht heeft tot gevolg dat een eigenaar van of een beperkt gerechtigde tot een aangewezen perceel(sgedeelte), wanneer deze de grond of het beperkt recht wenst te vervreemden, de grond eerst aan de gemeente te koop moet aanbieden. De gerechtigden ontvangen een dezer dagen bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Nadere inlichtingen

Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u zich op werkdagen richten tot de gemeente Purmerend: Arthur Ordeman, Team Ontwikkeling, telefoon 0299-452452.

 

Purmerend, 7 juni 2019 Namens burgemeester en wethouders,

Naar boven