Ontwerpbestemmingsplan Brug Noordhollandsch Kanaal, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 4 juni 2019 het ontwerpbestemmingsplan Brug Noordhollandsch Kanaal vrijgegeven voor terinzagelegging.

Bestemmingsplan

Het plangebied wordt begrensd door:

  • noordoostzijde: het Noordhollandsch Kanaal, op circa 240 meter ten zuiden van de Wagenaarbrug;

  • zuidoostzijde: de Sixhavenweg/Meeuwenlaan;

  • zuidwestzijde: het Noordhollandsch Kanaal, op circa 140 meter ten noorden van de Willem I-sluis;

  • noordwestzijde: de Buiksloterweg.

Het (ontwerp)bestemmingsplan maakt de realisatie van een fiets- en voetgangersbrug over het Noordhollandsch Kanaal tussen de Wagenaarbrug en de Willemsluis mogelijk. De brug over het Noordhollandsch Kanaal ten noorden van de Willemsluis (inclusief aansluitingen op de Buiksloterweg en Sixhavenweg/Meeuwenlaan en de Adelaarsweg) is nodig om het fietsverkeer beter te geleiden naar het te optimaliseren IJpleinveer. 

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Brug Noordhollandsch Kanaal met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 13 juni 2019 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op de volgende adressen:

Het ontwerpbestemmingsplan Brug Noordhollandsch Kanaal met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via https://www.ruimtelijkeplannen.nl/ 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Zienswijzen kunnen uitsluitend schriftelijk of mondeling naar voren worden gebracht. Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres: de directeur Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam. Het is niet mogelijk om een zienswijze per e-mail in te dienen.

Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan contact worden opgenomen met de gemeente Amsterdam, telefoonnummer 020 575 2124.

 

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

 

Amsterdam, 12 juni 2018

Burgemeester en wethouders,

P. Teesink

gemeentesecretaris

F. Halsema

burgemeester

Naar boven