Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Vivaldilaan

Logo Assen

Vanaf 19 juni 2019 liggen gedurende een termijn van zes weken bij de publieksbalie, balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis de volgende besluiten ter inzage:

 

  • 1.

    het ontwerp van het bestemmingsplan “Vivaldilaan ” met identificatienummer NL.IMRO.0106.02BP201810006-B001 met bijbehorende stukken (ex artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening);

 

Aanleiding en het planvoornemen

Vanuit een gezamenlijke visie hebben de gemeente Assen en Actium 'robuuste gebieden' in de stad benoemd: Assen-Oost, Noorderpark en De Lariks. Het is de ambitie om deze wijken zowel op fysiek vlak als op sociaal vlak te verbeteren. Het voorliggende plan is bedoeld om op de grond van het voormalige schoolgebouw de Tamboerijn (Vivaldilaan 46) 28 grondgebonden social huurwoningen te realisren.  

De woningen sluiten zich aan bij de rijwoningen die voornamelijk in de wijk terug te vinden zijn. De nieuwe woningen krijgen een kap met een hoge en/of een lage gootlijn. De bouwblokken bestaan uit  zes tot acht woningen. De woningen langs de Vivaldilaan en de Smetanalaan zijn op de straat gericht. Aan de zuidzijde van het plangebied zijn de woningen op de vijver gericht. De bouwblokken zijn iets schuin geplaatst om het eigenzinnige karakter van de locatie te versterken. Om het groene beeld van het woongebied verder te versterken zijn de parkeerplaatsen op het terrein aan de achterzijde van de woningen gegroepeerd. Bij vier hoekwoningen worden de parkeerplaatsen op eigen erf aan de achterzijde gerealiseerd. De ontsluiting van de parkeerplaatsen gaat via de Smetanalaan, één van de hoofdontsluitingen van de wijk.

 

Huidig bestemmingsplan

Het plangebied valt binnen de werkingssfeer van de beheersverordening 'Assen Noord 2014' (vastgesteld 22 september 2016). In de verordening heeft het plangebied de bestemmingen 'Maatschappelijk' en 'Verkeer'. Het planinitiatief past niet binnen de regels van de beheersverordening. Om deze reden is dit bestemmingsplan opgesteld.

 

Inloopbijeenkomst

Het plan is eind 2018 tijdens een inloopbijeenkomst gepresenteerd aan de omwonenden en andere geïnteresseerden. Deze bijeenkomst is druk bezocht en is overwegend positief verlopen.

 

Vooroverleg  

Het concept van het bestemmingsplan is conform artikel 3.1.1 Besluit ruimtelijke ordening voorgelegd aan de overleginstanties. Alleen het waterschap Hunze en Aa’s en de VRD hebben binnen de termijn een inhoudelijke reactie ingediend. De reacies van beide instanties hebben geleid tot een aantal wijzigingen in de toelichting en planregels van het ontwerpbestemmingsplan. De planregels en toelichting van dit plan zijn tevens ambtshalve gewijzigd. Voor een uitgebreide weergave van wijzigingen verwijzen wij u naar de reactienota vooroverleg welk als bijlage bij dit bestemmingsplan is toegevoegd.

 

Aanmeldnotitie

Op 7 juli 2017 is het gewijzigde Besluit m.e.r. in werking getreden. Eén van de belangrijkste gevolgen van de wijziging van het Besluit m.e.r. is dat een vormvrije m.e.r.-beoordeling moet worden aangevraagd door middel van een aanmeldnotitie. De aanmeldnotitie beschrijft de gevolgen van de voorgenomen activiteit voor het milieu en geeft een conclusie omtrent de noodzaak tot een m.e.r.-procedure. Op basis van de aanmeldnotitie dient de gemeente een besluit te nemen of voor de voorgenomen activiteit een m.e.r.-procedure doorlopen moet worden. Wordt besloten dat een m.e.r.-procedure doorlopen moet worden dan zal een milieueffectrapportage (MER) opgesteld moeten worden. Voor de herontwikkeling van de locatie Vivaldilaan is een dergelijke aanmeldnotitie opgesteld. Gelet op het bepaalde in deze aanmeldnotitie besluit het college om voor deze herontwikkeling geen m.e.r.-procedure te doorlopen.

   

Waar kunt u het plan inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en alle bijbehorende stukken kunt u met ingang van 19 juni 2019 gedurende een termijn van 6 weken inzien tijdens de gebruikelijke openingstijden bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. U kunt het plan ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Hoe kunt u reageren

Gedurende de bovengenoemde termijn kan eenieder op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht in combinatie met artikel 3.31 lid 3 onder d van de Wet ruimtelijke ordening zienswijzen inbrengen tegen het ontwerp van het bestemmingsplan.

 

Zienswijzen tegen het ontwerp van het bestemmingsplan kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen.

 

Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze schriftelijk. Het indienen van een mondelinge zienswijze is ook mogelijk. Hiervoor moet uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging een telefonische afspraak worden gemaakt met mevrouw A. Aminzaie Haidari, via het telefoonnummer 14 0592.

 

De zienswijzen gericht tegen het ontwerp van het bestemmingsplan zullen worden betrokken bij de vaststelling van de plannen door de gemeenteraad van Assen.

  

ASSEN, 18 juni 2019

Naar boven